Elkezdjek szteroidot szedni?

Tisztelt Doktornő! Már hosszú évek óta van egy visszatérő betegségem, ami erős hasi fájdalommal és magas CRP-vel társul. Már több vastagbél tükrözésen és kivizsgáláson átmentem, de még konkrét diagnózis nem született. Crohn colitis mindig felmerült de ki is zárták mindig! Sajnos nem lehet egyértelműen tudni mi okozhatja a panaszaim. De 2-3 havonta..mostanában havonta is jelentkezik a nagyon erős hasi fájdalom (nem tudom élni életem miatta) és estenként láz. Pár hónappal ezelőtt készült egy hasi angio CT, amin semmilyen eltérést nem állapítottak meg és sok más vizsgálatnak is negatív eredménye lett (ANCA, elfo, cöliákia teszt) Ami eltérést mutatott az a D-dimer szint magasabb volt és CRP-m is 109-es. Sajnos aki végezte vizsgálatokat ezekből az eredményekből nem tudta megmondani mi is lehet a baj. Most felkerstem helyben egy gasztroenterológust és ő megkísérelné a Medrol 16 mg-al folyamatosan és mellé Salofalk-ot. Az lenne a kérdésem, hogy elkezdjem merni szedni vagy keressek másik orvost? Mert a vizsgálatok alapján nem gyulladt a vastagbelem...vagy legalábbis nem olyan nagy mértékben, hogy az szteroidot indokolná...viszont nagyon fáj és valahol csak gyulladást okoz valami szervezetemben. Már Budapesten több helyen jártam, de mindig megrekednek a vizsgálatok. Ha esetleg lenne rá lehetőség vagy ismer a Doktornő Pécsen olyan intézményt, szakembert aki kitudná deríteni hogy mitől is vagyok beteg, akkor kérem tájékoztasson kihez fordulhatok. Köszönöm szépen! Elnézést a hosszú levélért! Minden jót!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza magas D-dimér témában

Kedves Kérdező!

A szteroiddal az a gond, hogy "elfedheti" a nem ismert betegség tüneteit. Azt tudnám javasolni, hogy keressen fel egy immunológus szakorvost is (a legjobb lenne olyan, aki járatos a gasztroenterológiában is) .

Kérdés: 2015. március 25., 10:28; Megválaszolva: 2015. március 29., 07:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett