Meg kell műteni az epekövemet?

Tisztelt Doktor Úr! 4 gyerkőcöm születése után egy rutin vizsgálatkor derült ki hogy epekövem van. Semmiféle tünetem nincsen. A laborban, a májeredményem volt rossz - Azt olvastam, hogy ha nincsen panasz akkor nem műtik meg. Szeretném tudni, ha nem veszik ki, az mennyire ronthatja a májam állapotát. Hozzáteszem: kis tulsúllyal rendelkezem, -kb 20 kg!:-) Amit most elkezdtem leadni. Már többször sikerült is.De a terheségek alatt sajnos vissza is jött. Aktivan kézilabdázom még most is.Életebmeb részeg sem voltam, fél üveg sörnél többet még nem ittam.És nagyon megilyeszette a máj eredmény! megszabadulnék az epekőtöl ha az segit a diéta mellett. A háziorvosom szerint nem sürgős. A legkisebb lánykám 2 éves. Még emelgetni kell néha.Gamma -GT 115 volt az 50 es referencia tartományban. Mennyire kell megilyednem? Vagy diétával még visszaállítható? Melette fulladok is, amire nincsen magyarázat.Tüdőgondozób kaptam 3 hét mulva időpontot.Ez a tünet nem lehet az epétől, vagy májtól? Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epekövesség témában

A fulladás nem lehet az epekövesség tünete, de a 115-ös GGT-érték igen, azonban ez egyáltalán nem ijesztő érték. Ha jelenleg nincs epés panasza, a műtét ráér tervezetten akkor, amikor az élethelyzetbe belefér. (Nem írta, hogy mekkora a kő, ha kicsi, akkor érdemes hamarabb megoperáltatni, mert szövődményt okozhat) .

Kérdés: 2015. március 18., 08:07; Megválaszolva: 2015. március 18., 17:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett