Lisztérzékenység, cukorbetegség

Lisztérzényekenységemmel fordulok Önökhöz! Jó napot! Henriette vagyok.6 éves korom óta lisztérzékeny és cukorbeteg. Amíg a szüleimmel éltem rosszabbak voltak a cukraim de nem ettem semmit ami lisztes lett volna, most viszont hogy elköltöztem és egyedül élek Pesten a kíváncsiság és s szükség is rávitt hogy megkóstoljak néhány apróságot. Nagyon érdekes volt, eleinte egy-két hétig ment a hasam, megbetegedtem (valamiféle vírus volt és magasak voltak a cukraim is ) de ezek el is múltak, azután pedig semmilyen változást nem érzetem, de mostanában megint rám jött a hasfájás és hasmenés.Október óta kezdtem ezeket fogyasztani és azóta a menstruáciom rendszeresen késik. Nem tudom van e összefüggés a kettő között, és picit ijesztő a kezelő orvosom ezért nem mertem még neki elmondani, de a vérvételen az transzglutamináz IgA >400.00 U/ml lett. Szeretném ha elmondaná a véleményét és az észrevételeit, vagy hogy hogyan tudnám helyrehozni amit elrontottam. (Sajnos kollégiumban lakok úgyhogy főzni nincs lehetőségem) Köszönettel H.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi panaszok témában

Mindenképp tartania kellene a gluténmentes diétát. Ha ez sikerül, a hasi panaszok meg fognak szűnni.

Kérdés: 2015. március 17., 00:40; Megválaszolva: 2015. március 18., 15:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?