Gyomor problémák antibiotikum miatt

Tisztelt Doktor úr! Három hónappal ezelőtt náthás tüneteim csökkentésére bevettem 2 db 250mg-os azithromycin tartalmú antibiotikumot az orvos tanácsára. Körülbelül fél óra múltál elkezdtem hányni. Miután kihánytam a gyomortartalmam, nagy mennyiségű vért hánytam, kb 2dl. A sürgősségin kaptam vénásan sós oldatot és controlocot. Ezen felül megpróbáltak megszondázni de ez nem volt lehetséges. Volt tüdőszűrő vizsgálatom, fül orr gégészeti vizsgálaton és hasi ultrahangon, megnézték hogy van-e székletemben vér de nem volt, és a többi lelet is negatív lett. Elkezdődött nálam egy folyamatos testsúly vesztés, 3 hónapja 106 kg voltam mára csak 90 kg mind ez 3 hónap alatt. Folyamatosan hasmenésem van, mind ez rossz közérzettel párosul és gyomorsav többlettel. Elkezdtem controloc tablettát szedni orvos javaslatára napi egy szemet (40mg) . A gyomorsav elmúlt viszont a hasmenés nem és a fogyás is folyamatos. Közben készítettek gyomortükrözést aminek az eredménye negatív lett. Az orvos azt javasolta hogy hagyjam abba a controloc tabletta szedését és minden rendben lesz, 52 napig szedtem. jelenlegi állapotom még mindig hasmenésem van, folyamatosan vesztek a súlyomból és minimális gyomorsavam van. Elég sűrűn vérzik az orrom de a vérnyomásom normális (137/85/93.) Reggelente tapasztalok barnás váladékot ami a tokomból jön és sokáig volt benne minimális friss vér is ez mostanra elmúl, 3 éve nem dohányzom. Biztos vagyok benne hogy valami nem stimmel viszont minden leletem negatív. Nem érzem magam egészségesnek.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Postantibiotikus hasmenés témában

A hasmenés miatt széklettenyésztést (Clostridium difficile toxin is) érdemes végeztetni, mert a panaszt antibiotikum asszociált vastagbél-gyulladás is okozhatja. Ha a gyomortükrözés negatív volt, akkor ezen a területen súlyos probléma nem lehet. Negatív tenyésztés esetén vastagbél-tükrözés is szóba jön. Addig is érdemes pre- és probiotikumot tartósan használni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. március 14., 13:20; Megválaszolva: 2015. március 14., 19:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Baba gyógyszer mellett
AstraZeneca oltás ellejavallat
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák