Szükséges-e a gyomortükrözés?

Kedves Doktor úr! Szeretném az alábbi probléma esetén kikérni a véleményét. Kb. 1 hónapja fáj a gyomrom. A fájdalom nagyon enyhe, - inkább disszkonfort érzést ad - ellenben általában étkezések után jelentkezik, vagy éppen két étkezés között. Ha nassolok, biztos hogy nem fáj. A gyenge fájdalom hol gyomorszáj, hol pedig egyszerűen középen. A székletem rendben van, nincs hányingerem, nem érzek reflux-ot, és más panaszom nincs. Fél éve voltam egyszerű szűrésből gyomorröntgenen, negatív leleteredménnyel. Hasi Uh volt két hete, szinten minden rendben.Előzményként annyit hozzáfűznék, hogy két hónapig szedtem minden nap- vizsgaidőszak miatt - 1000 mg-os C vitamint, és Bilobil kapszulát. Ezt azért említem meg, mert ezidáig életemben egyszer sem tudtam semmiféle vitamint sem táplálékkiegészítőt szedni, mert vagy a fejem fájt tőlük vagy a gyomrom. Természetesen ezeket (c és Bilobil) már most nem szedem. A vizsgaidőszakom alatt és egy éve szinte farkasétvágyam (édesre sósat, sósra édeset) miatt állandóan ettem, nassoltam. Aggódó természet vagyok, szeretnék megelőzni komolyabb betegségeket, így ezért kérdezném: Mit tehetek? Köszönettel: Tóth Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza dyspepsia témában

Véleményem szerint aggodalomra nincs oka, riasztó tünetet nem említ. Javaslom egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, nyugodtan, lassan. Ha a panasz mégsem szűnne néhány héten belül, akkor esetleg érdemes elgondolkodni egy gastroscopián (akár a megnyugvás végett) .

Kérdés: 2015. március 09., 13:36; Megválaszolva: 2015. március 10., 01:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése