Emésztési problémák

Tisztelt Doktor Úr! Emésztési, illetve széklet ürítési problémával fordulok Önhöz. Általában naponta egyszer van székletem, mely normál állagú, viszont az elmúlt hetekben többször megmarad a székelési inger. Néha van még széklet, viszont az már jóval lazább állagú, mint az első. Vért nem látok benne. Emelett puffadok is étkezés után. Hasfájás csak néha van, egy-egy pillanatra egy kis szúrás, de mindig máshol. Az elmúlt héten készült egy teljes vérkép, ultrahang vizsgálat, és megismételt gyomortükrözés, mert másfél éve GERD-et állapítottak meg, melyre Rabyprexet szedek. Minden leletem negatív, vérszegénységem sincs. Generálizált egészség szorongás miatt pszichológushoz járok. (már ezért se tudom tiszta fejjel megállapítani, kell e orvoshoz mennem) Néha étvágytalan vagyok, főként a reggeli órákban, de délutánra mindig helyre áll az étvágyam. Fogyás nincs, tartom a súlyom. Ön szerint szükség lenne kolonoszkópiára, vagy ezek a tünetek lelki eredetűek is lehetnek? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

Riasztó tünete nincs, így a colonoscopia szakmailag nem indokolt. A panaszok irritabilis bél szindrómának felelhetnek meg. Ebben az esetben javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata.

Kérdés: 2015. március 04., 09:46; Megválaszolva: 2015. március 04., 10:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás