Helikobakter antitest

Tisztelt Doktor Úr! A mai napon csináltattam egy teljes vérképet, amiben Helikobakter antitestet is néztünk. 1.97 lett az eredményem, ami majdnem a duplája a normálnak. Mivel sajnos régen több étkezési betegségem is volt (anorexia, bulímia) , ezért különösen rettegek minden belső szervi rendellenességtől, természetesen a gyomorrák áll az első helyen. Azt olvastam, hogy ez összefüggésben lehet ezzel a baktériummal. Sajnos több tünetet is tapasztaltam. Néha megundorodom ételektől (de az már jóideje van) sötétebb a székletem (én nem látom feketének, viszont tényleg sötétebb egy ideje) . Csináltunk CEA tumormarkert is, ami 0.7 lett (remélem ez jó hír számomra) Ön szerint lehet gyomorrákom, vagy esetleg egy bakteriális fertőzésről lehet szó? Lehet a régebbi étkezési betegségeimnek köze ehhez? Nagyon várom válaszát, előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza H. pylori témában

A h.pylori antitest pozitivitás h. pylori fertőzésre utal, tehát eradikációs kezelés szükséges (abszolút nem jelenti azt, hogy gyomorrákja lenne, a tünetek sem riasztóak) . A kezelés után az eredményességet vissza kell ellenőrizni (erre a vérvétel nem alklamas) , vagy kilégzési teszttel vagy gyomortükrözés során biopsziás mintavétellel. Ez utóbbi vizsgálat tudja egyértelműen kizárni gyomorfolyamat jelenlétét.

Kérdés: 2015. február 28., 01:58; Megválaszolva: 2015. március 01., 00:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Helicobacter pylori
Tisztelt doktor ur! Sajnos eleg hipochonder vagyok mindig szorongok valamin. Égett a gyomrom es nyelőcsővem. Nem mindig szokott neha neha csak. Ezert...
Helicobacter fertőzés panasz nélkül
Tisztelt Doktor Úr! Súlyos vashiányos anémia miatt tesztelték nálam a helicobacter fertőzést, mert a hematológus szerint ennek jelenléte is...
Helicobaktérium okozta emésztési...
Tisztelt Doktor Ur, a következökröl lenne szo! Tavalyelött tavasszal pozitiv lettem Helicobaktériumra. A tünetek a következök voltak: rossz...
Kórszövettani lelet
Tisztelt Doktor Úr! Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy legyen kedves felvilágosítani az alábbi kórszövettani lelet diagnózisáról, ami a...