Gyomorpanasz

Tisztelt Doktor úr! A kisfiam (15 éves) 3 nap alatt lefogyott 63kg-ról 56kg-ra, (magassága 183 cm) naponta 4-5-alkalommal megy wc-re, a széklete laza, színe világos. Tegnap többször is belenyilallt a hasába, majd miután evett egy banánt az alhasánál görcsölt, egyébként a gyomorszáj körül fájt neki, nyilalni, meg az egész hasa nyilallt. Januárban volt vérvételen a vas 27.8, a MONO pedig 7.4. Pár héttel ezelőtt volt hasonló betegsége, hányás és hasmenés, akkor is lefogyott. A nyelve decebber óta narancssárga, néha, mikor fázik a keze, a kézfején is látható kisebb narancssárga folt. A bőre illetve a kézfeje nagyon száraz. Minden nap probiotikumot szed, reggel-este. Mit tanácsol, illetve mitől lehetnek ezek a problémák, lehet-e komolyabb betegsége? Milyen ételek fogyasztását javasolja? Köszönettel: Kiss Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Enteritis témában

Mindenképp széklettenyésztés elvégzését javasolnám, majd ennek megfelelő terápiát. A hasi panaszok szűntéig diétát, ennek fokozatos bővítését. Ha a panasz nem szűnik, gastroent. szakvizsgálat is indokolt.

Kérdés: 2015. február 27., 21:23; Megválaszolva: 2015. február 28., 02:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése