hiatus hernia

2 éve kezdődött a reflux-os problémám. Házi orvosom javaslatára több féle teá/valóban/ és gyógyszert szedtem.Rebiprex-t is többek között. Majd elmondta mit tehetettek a reflux ellen. Hiába mondtam, hogy egészségügyben dolgoztam - igaz orvosigazgató mellett -, valamint szociális ápoló és gondozó tanfolyamot is végeztem. Tehát nagyjából van rálátásom sok mindenre. Azt is mondtam, hogy a szegy csont körül néha nagyon-nagy fájdalmaim vannak. Mozgásszervi a dolog. Elküldött fizikora. Persze ezzel nem lett jobb, sőt még rosszabb. Többször vissza mentem. Mondja, hogy hisztérikus beteg vagyok. Mivel a rabiprex-nek jónak kell lennie a refluxra. Nagyon oda figyelem a táplálkozásomra, mert kettes típusú cukorbeteg vagyok. Rendben a vércukrom, rendszeresen járok diabetológushoz. Végül már el sem mentem a házi orvoshoz - mivel nálam kissé rosszul diagnosztizált - elmentem privát alapon kivizsgálásra, mivel a reflux hiába szűnt meg, a szegy csont körül - továbbra is nagyon fáj a mellkasom és egyéb problémák is felvetődtek - tudtam, hogy nincs rendben valami. Végül a pontos diagnózis: radiológiai klin.röntgen diag. Nyelés rtg vizsgálat felszívódó konktraszt anyaggal. Lelet: a nyelés akadálytalan, a nyelőcső normális tágasságú, kontúrja ép. A a cardia a rekesz fölött kb. 5 cm-el helyezkedik el. A gyomorformix kb. 3x2 cm-es részlete a rekesztől craniálisan található, benne kevés kontrasztanyag pang. Kilépés nem mutatható ki. Gastrooesophagealis reflux jelenleg nem ábrázolódik. A gyomorürülés megfelelően megindul. Vélemény: axialis típusú hiatus hernia. Ami kb. 6-7 cm átmérőjű. Laparaszkópos műtét terve - ez csak terv - bármi lehet belőle. Tudtam, hogy nincs rendben valami. Rettenetesen dühös vagyok a házi orvosra, mert többször kértem beutalót gasztroenterelógiára, de elhárította. Lassan idegösszeomlást kapok az idegességtől, mert ennyit ezért Neki is kellett volna tudni, hogy netán más is lehet a sternum mögötti fájdalom oka. Egy év sok idő, akkor talán másképpen alakulnak a dolgok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hiatus hernia témában

A rekeszsérv gyógyszeres terápia mellett sem alakult volna másképp, a panaszok esetleg csökkenthetők lettek volna. A műtéten mindenképp érdemes elgondolkodni, mert a rekeszsérvet más úton módon nem lehet korrigálni.

Kérdés: 2015. február 22., 07:25; Megválaszolva: 2015. február 22., 09:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?