Hasmenés, szúró érzés, aranyér lehet?

Tisztelt Doktor Nő! Vashiányos vérszegénység miatt már vizsgáltak gasztroenteorológián. Többszöri székletminta vizsgálatával kizárták a vérzést. A székletben soha nem találtak vért. Gyomortükrözésem volt. Ott sem találtak problémát. A vérszegénység okaként a nagyon erős menstruáció maradt. Elég sűrűn fordul elő nálam hasmenés. Például zsíros ételek, tejtermékkel készült ételek esetében, ezért vigyázok a táplálkozásra. Most azonban olyan hasmenés jelentkezett (első alkalom) hogy a keményebb székletet egy lágyabb széklet követet ami véres nyálkás volt. Előtte egy héttel influenza miatt láz és köhögés mellett több napig jelentkezett hasmenés, vér nélkül. Székletelés közben ilyen szúró érzés volt, mintha nem sima felület jönne hanem érdes. Valahogy így tudnám leírni. Majd megismétlődött a hasmenés (kevés mennyiségben) nyálkás, véres volt. A tisztálkodásnál a törlőkendő is véres lett. Voltam a napokban vérvételen a vas és hemoglobin ellenőrzése miatt. A vérsüllyedésem 15 lett. Picivel meghaladva a normál értéket. Ez sem fordult még soha elő. A kérdésem az lenne, hogy lehet e aranyér az oka, vagy komolyabb problémát kell feltételeznem. Lehet e itthon enyhíteni az esetlegesen jelentkező újabb tüneteket. Szükséges a szakorvos felkeresése. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Feltehetőleg valóban aranyere van, de a fenti leletekkel mindenképp érdemes lenne vastagbéltükrözésen átesni. Ezt követően immuszerológiai laborvizsgálattal érdemes lenni a lisztérzékenységet (coeliakia) is kizárni gasztroenterológián a krónikus vashiányos vérszegénység miatt.

Kérdés: 2015. február 10., 20:20; Megválaszolva: 2015. február 10., 20:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut