Van e megoldás?

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, mitévő legyek abban az esetben, ha kb 1 éve puffadással járó, hasi (has alsó jobb oldalára lokalizálódott, illetve jobb bordatáji) görcsös fájdalmaim vannak. Emelkedett májfunkcióim 6-8 szoros eredményt mutattak a megengedettnél. A tavalyi évben voltam gyomortükrözésen, melynek eredménye az volt, hogy a gyomromban gyulladt sebek vannak. A gyomorfájásom állandó. Pár napja felerősödött és vesetáji fájdalmakkal párosul. Emellett a gyomorszájam jobb oldalánál csomó szerű kitüremkedést vettem észre, melynek átmérője kb diónyi. Állandó reflux problémáim is vannak. Voltam már teljes vérkép vizsgálaton, amely a májfunkciós értéken kívül nem mutatott kiugró problémát, ultrahangon, amely szintén semmit nem mutatott ki. 03.13-ára kaptam időpontot végbéltükrözésre. Ön szerint szükséges e a vizsgálat? Vagy esetleg más irányba kellene elindulni. Gyógyszerek, amiket szedtem: Esomeprazol, Tritace, Apo -Famotidin. Ideig - óráig használnak, majd szedésük mellett is jelentkeznek a tünetek. Jelenleg csak Apo - Famotidint szedek, illetve NoSpa fortét. Esetenként éjszaka gyomorsavat hányok e gyógyszer szedése mellett is és hasmenés is előfordul egy héten több alkalommal is. Mivel már teljesen tanácstalan vagyok, ezért fordultam Önhöz! Tisztelettel várom a visszajelzését. Köszönettel: Csanyi Tivadar

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

A májenzim-érték emelkedés okát mindenképp ki kellene deríteni (epekövesség? vírusfertőzés, toxikus károsodás? ) . Ha savas panaszai vannak, arra az Apo-famotidin kevés lehet, érdemes PPI típusú gyógyszert használni (pantoprazole, rabeprazole, esomeprasole) valamint a H. pylori statust is tisztázni (ez a gyomorban lévő kórokozó okozhat krónikus gyomorhurutot, fekélyt, savas panaszokat. A puffadásra érdemes tartósabban pre- és probiotikumot használni. Ha a hasmenés és az alhasi panaszok miatt gyulladásos bélbetegség lehetősége is felmerül, érdemes a vastagbélvizsgálatot is megcsináltatni.

Kérdés: 2015. január 22., 14:50; Megválaszolva: 2015. január 22., 20:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia