Helicobaktérium okozta emésztési gondok?

Tisztelt Doktor Ur, a következökröl lenne szo! Tavalyelött tavasszal pozitiv lettem Helicobaktériumra. A tünetek a következök voltak: rossz emésztés, böfögés, szivritmus zavar (átugrálás) gyomorgörcs! Kaptam antibiotikumot meg savlekötöt és elmult. Ugyanabban az évben novemberben hasonlo tünetek jelentkeztek étkezések után. Székletmintábol megállapitották, hogy nem Helicobaktérium, szoval negativ lett! 2 és fél honapig szenvedtem még el nem mulktak a gondok. Ittam a savlekötöket, emésztöenzimeket, meg a gyomormozgást elösegitö orvosságokat és vigyáztam a arra is mit eszem. 15 kilogramot fogytam mire elmult! Most november végén megint megjelentek a tünetek! Lehetséges e mégis, hogy Helicobaktérium okozza a gondokat? Mennyire megbizhato a székletböl vett minta? Megjegyzem Marfan szindromám van és a gyomrom báriumos oldat ivásánál lépcsözetes formáju és lassan ürül a bélbe a folyadék is. A többi szerv (epe, máj, hasnyálmirigy) rendben van. Elöre is köszönettel Tápai Sándor.

Dr. Plósz János válasza H. pylori témában

A széklet-teszt megbízható, negativitás esetén jó eséllyel tényleg mentes a H. pylori fertőzéstől. A panaszokat tényleg okozhatja a gyomor ürülés nehezítettsége, így a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, a levegőnyelés tudatos kerülése valamint a prokinetikumok segíthetnek.

Kérdés: 2015. január 20., 12:42; Megválaszolva: 2015. január 20., 18:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Helicobacter pylori
Tisztelt doktor ur! Sajnos eleg hipochonder vagyok mindig szorongok valamin. Égett a gyomrom es nyelőcsővem. Nem mindig szokott neha neha csak. Ezert...
Helicobacter fertőzés panasz nélkül
Tisztelt Doktor Úr! Súlyos vashiányos anémia miatt tesztelték nálam a helicobacter fertőzést, mert a hematológus szerint ennek jelenléte is...
Helikobakter antitest
Tisztelt Doktor Úr! A mai napon csináltattam egy teljes vérképet, amiben Helikobakter antitestet is néztünk. 1.97 lett az eredményem, ami majdnem a...
Kórszövettani lelet
Tisztelt Doktor Úr! Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy legyen kedves felvilágosítani az alábbi kórszövettani lelet diagnózisáról, ami a...