híg széklet

Tisztelt Dr. Plósz János! Kb. 1-2 hónapja jobban figyelem a székletezésem minden reggel jelentkezik általában attól függően hogyan kelek fel kb. 7-10 óra között. Rendszeresen próbálok táplálkozni és sok vizet iszok napi 2-3 liter. A székletem általában sötétbarna színű de van hogy valamivel világosabb, de legtöbbször elég híg jellegű (pépes kisebb nagyobb darabokba) bár vannak olyan napok is amikor teljesen normális masszív (de nem túl kemény) , de van olyan is amikor először normális és a vége pépesen lágy. Mindig könnyen ürül nem kell erőlködni. Napi 1x van székletem nagyon ritka a napi kettő (de mindig kiürül és nincs teltségérzet) illetve ritka az is hogy egy nap kimarad. Bélgázok általában este felé és reggel vannak de azok távozása után nincs puffadás érzés. Mivel kb. 3 éve megállapították magas a vérnyomásom szedek két gyógyszert is reggelente: 1x Lavestra 50 mg + 0, 5x Nebibeta 5 mg. Ezek normálisan kb 123/73/70-e vérnyomás értéket tartanak. Érdekelne kell-e tartanom valamitől ilyen széklettel vagy ez még normálisnak számít? A gyógyszereknek lehet köze az egészhez? Probiotikumok hosszútávú szedése segítene?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza sine morbo témában

A leírt jelenségek nem utalnak betegségre, a probiotikumok túladagolás esetén enyhe hasmenést okozhatnak, de hosszabb távú alkalmazásuk sem káros, illetve a széklet állagának javításában segíthetnek.

Kérdés: 2015. január 09., 10:56; Megválaszolva: 2015. január 09., 11:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet
Érdeklődés
Üdvözlöm! Olyan tünetem van,hogy két oldalt mid a két mellem alatt mtha nehéz súly lenne. Leginkább ülö helyzetben vagy gyalogláskor...