Hasmenéses parobléma

Kedves Doktornő, Az a problémám, hogy csütörtök óta hasmenés szerű székelés jellemző rám. Édesanyám csütörtökön délelőtt hívott, hogy nagymamá elment, és azóta ezzel a problémával "küzdök". Nem az a jellemző, hogy szaladok a WC-re 5 percenként, hanem ha eszem valamit, akkor nem normális állagú széklette produkálok, hanem hsamenésem van. Széntablettát szedtem, de most már nem fogok, mert majdnem fekete tőle a széklet. Orvossal telefonon beszéltem, és akkor éppen nem volt panaszom, mire azt a tanácsot kaptam, hogy ha nincs hasmenés, nem kell vizsgálatra mennem,. Holnap utazunk haza a temetésre, legközelebb kedden tudok orvoshoz menni. LehetségesÖn szerint, hogy a stressz és a megrázkódtatás okozza mindezt? Nem érzem magam feszültnek. Továbbá kedden várom a menstruációm érkezését is. Nem tudom, midnez közre játszhat-e a folyamatban. A fogamzásgátló szedését abbahagytam, nem akarom mérgeznia környezetet és a szervezetem is kicsit pihentetni szeretném, ez is lehetséges, hogy bezavar.. A hasam nem fáj, gyomorpanaszaim sincsenek, csak a hesmenés van meg, bár hallom, hogy a gyomrom furcsa hangokat ad, és most már kezd zavarni, mert nem tudom, mit ehetnék. Holnap korlátozom magam a rizs fogyasztására, este meglátjuk, így mit produkálok. Ha ez folytatódik, kedden mindenképpen elmegyek orvoshoz. Válaszát előre is köszönöm, Doktornő! Üdv, Nagy Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező, lehet, hogy már megoldódott a problémája. A feszültség (a haláleset miatt) okozhat élénkebb bélmozgást, amely betegség nélkül is vezethet gyakoribb széklethez. Ha nem javult a helyzet, de kifejezett hígabb széklettel járó gyakoribb székürítést tapasztal, és ilyen panasz korábban nem volt, akkor széklet tenyésztés javasolt, mert enyhe hasmenéses panaszt többféle baktérium is okozhat. Először háziorvosával konzultáljon! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. december 07., 17:15; Megválaszolva: 2014. december 08., 19:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut