Májcirrhozis

Üdvözlöm! Édesapám alkoholista már 30 éve. 10évvel ezelőtt májkómába esett és visszajött.ezután 6 évig nem fogyasztott alkohol tartalmú italokat egyáltalán de több mint 2 éve ismét iszik. 1 hónapja bekerült a kórházba a nyelőcsövében az értágulatok miatt az egyik ér vérzett viszerek is vannak a nyelőcsőnél, májzsugorodása van nagyobb a lépe nem teljesen müködik a veséje sem! A májában nem találtak épp szövetet azt mondták hogy készüljünk fel nem biztos hogy megint túléli! A felgyülemlő méreganyagok megtámadták az agyát van amikor hallucinál "bolyongó csirkék"stb..az immunrendszere kifejezetten gyenge, és rengeteg víz van a hasában lábában! Kapott valami gyógyszer kezelést ami egyenlőre bevált de megmondták hogy visszafordíthatatlan a májzsugor kiengedték a kórházból alkoholmentes életvitelű tanáccsal és gyógyszerekkel ellátva KEDDEN ma PÉNTEK VAN DE SAJNOS AZT KELL ÍRJAM HOGY FOGYASZT ALKOHOLT MÉG MOST IS bármit teszünk érte ugyanúgy alkoholista marad pedig tudja mennyire beteg. A kérdésem az lenne mégis hogy meddig élhet így még velünk édesapám? Tisztában vagyok vele hogy nem olyan sokáig de mégis én pontosabban szeretném tudni hogy éves vagy hónapok vagy akármikor elveszíthetem! Választ előre is köszönöm Üdvözlettel: Alexandra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza májbetegség témában

Kedves Kérdező!

Nehéz lenne jóslásokba bocsátkozni, de a leírt tünetek a májzsugor végstádiumát jelentik, amikor bármilyen szövődmény hetek-hónapok alatt végzetes lehet.

Kérdés: 2014. november 07., 13:53; Megválaszolva: 2014. november 09., 09:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet