Refluxtól szorít a mellkasam

Tisztelt Doktor Úr /Hölgyem Epés reflux állapítottak meg nálam sok szenvedés után. Kérdésem a következő mostanában szív körüli fájdalom érzek a bal oldalon néha kellemetlen hangya csípés szerű érzés a bal mellem alatt valamikor mellkas szorító érzés érzek vagy zsibbadás a bal kézben utána olvastam és reflux nem sugárzik ki a bal kézbe. Szedek rá gyógyszert Venter granulátumot és Controloc gyomor nedves ellenálló tablettát. Lehet hogy a refluxom súlyosbodót? Vagy szív betegség lehet voltam sok -sok EKG és semmit nem mutatót ki. Vagy lehet hogy a dohányzás az vagy lelki eredetű kérem segítsen válaszával.

Dr. Plósz János válasza mellkasi panasz témában

Mellkasi panaszokat a felsoroltak mindegyiket okozhat. Azonban a refluxra kap terápiát, illetve életkora alapján koszorúér-szűkület nem valószínű. Azonban a stressz és a dohányzás minden további nélkül idézhet elő ilyen jellegű tüneteket. Javaslom, végeztessen el egy terheléses EKG-t és egy echocardiographiás vizsgálatot, hogy a szívbetegség teljesen kizárható legyen, hagyja el a dohányzást, mozogjon rendszeresen, intenzíven, valamint próbálja meg minél jobban feldolgozni a stressz-t.

Kérdés: 2014. július 06., 23:12 ;Megválaszolva: 2014. július 13., 14:08
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Reflux vagy teljesen más probléma?
Napok óta olyan érzésem van, mintha a torkom és a gyomrom közötti szakaszon folyamatosan lenne valami (először inkább a gyomromhoz közelebb éreztem...
Furcsa érzésem van a mellkasomban a...
Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy kb.. 1 hete furcsa érzésem van a mellkasomnál ami inkább talán a nyelőcsövem lehet de nem biztos olyan mintha...
Belgyógyászati problémák
Üdv. Diagnózisaim: Reflux betegség,Diótörő szindróma,AMS-szindróma,M Crohn illetve kérdéses Colitis. Előre is bocsánat,hosszú lesz a szöveg....
Milgamma okozhat-e menstruáció...
Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a...
érzészavar