tőbb hónapja rendszeresen visszatérő hasmenés, mely 1-2 hétig is elhúzódik

Tisztelt Doktor Ur/No. Ket eve mutottek epeko miatt, a dietat betartottam, rendben is volt minden az emesztesemmel, de par honapja hasmenes jelentkezett.Egy hetig, neha tovabb is eltart, utana par napig nincs szeklet, majd nehany napig normalis szeklet es aztan minden kezdodik elolrol-ujbol hasmenes. A hasmenes mindig eves utan jelentkezik(gorcsok nelkul), legyen az barmilyen etel.Korulbelul egy honapja jarok gasztroenterológushoz, de meg nem kaptam magyarazatot a helyzetemre.Legutobbi hasmenesem ket hetig tartott, csunya aranyeret es vegbel gyulladast is kaptam, ami mara mar elmult. A szekletem a vegen mar csak maro, nyakos-habos sarga szinu valami volt.Orvosom kert koprokultura analizist, ami negativ lett.Szedtem DEBUTIR kapszulat 2x1 naponta, ami nyugtatja a belmukodest es IBS-re is szoktak alkalmazni, SABAX (LANSOPRAZOL) savlekoto kapszulat 1x1 naponta, valamint probiotikumot 1x1 naponta. Megszunt a hasmenes, egy hetig minden nap normalis szekletem volt, erre tegnap 2 szelet margarinos kenyer utan szaladnom kellett.Normalis szeklet utan az elso hasmenes allaga mindig bo, vizes folyadek, benne itt-ott szilard szeklet.Ilyenkor szinte hallani lehet, ahogy a belek kortyognak.Hozzateszem, hogy az orvossagok 3 napja elfogytak, de az orvos nem irt fel ujabb adagot.Nem fogytam, a gyomrom is ritkan faj.Korulbelul 8eve, tulsuly miatt kerestem fel egy magan orvosi rendelot, ahol kandidat diagnosztizaltak.Egy evig csinaltam az eloirt dietat es 20 kilotol szabadultam meg.Sulyomat azota tartom - 158cm/55kg. Elnezest kerek, hogy egy kicsit hosszura sikeredett, de gondoltam minden reszlet szamit. Turelmetlenul varom valaszat, amit elore is koszonok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

Két diagnózis merül fel bennem. Az egyik, hogy az epehólyag eltávolítás miatt lényegesen kevesebb zsiradékot tud megemészteni és a továbbjutó zsírok okoznak hasmenést (ez esetben emésztést elősegítő készítmények- Kreon, Pangrol- segíthetnek). A másik verzió vékonybél bakteriális kontaminációja, esetleg ennek társulása IBS-el. Ez esetben bélben ható antibiotikum kúra, majd tartósabb probiotikum használat jelenthet megoldást.

Kérdés: 2014. június 12., 11:32; Megválaszolva: 2014. június 13., 07:28
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...
Polip? vagy valami más?
Tisztelt Doktor! Már kőrubelül 2 hete görcsöl, fáj a hasam 1-2 napos szünetekkel. Nincs étel allergiám. Azonban a mai nap folyamán a hasgörcs...
Hasi puffadás, belek nyomása...
Tisztelt Doktor Úr ! December végén arra lettem figyelmes, hogy nem tudok székletet üríteni kb 4-5 napon át. Ez aránylag azóta változott...