Láz, forróság?

Tisztelt Webbeteg! Egy olyat szeretnék kérdezni ha lehet hogy 2 hónapja állandóan (persze vannak nyugodt szakaszok) lázas vagyok (átlag 38) illetve a fejem és a nyakam (amivel már féléve küszködök) eléggé forró szokott lenni.Ezek mellé társul erős végtag fájdalom illetve hát a gerinc mellett való fájdalom. A végtag már eléggé 7es erősségű naponta veszekbe fájdalom csillapítókat (algopirin napi 3 illetve Panadol extra) aminek azért nem örülök mert mellette crohn beteg vagyok és így is örültem hogy már 1 éve nem kellett szednem semmilyen csillapítót csak Humira (2 hetente 1) és Pentasa gyógyszert de ha nem veszek be akkor a végtag fájdalom eléggé elviselhetetlen és a láz is nagyon nehezen megy le. Volt ilyen Quantiferon vizsgálat ami negatív volt illetve SPA gyanu is felmerült. A belgyógyászaton annyit mondtak hogy menjek el fogorvoshoz mert lehet az váltja ki a lázat vagy fül orr gégészhez a végtagfájdalmakra nem mondtak semmit sem a nyaki illetve hátra. Fogorvosnál voltam nincs gyulladt fog. Azt szeretném megkérdezni hogy milyen területre érdemes ezzel menni mert a fájdalom csillapítótol már nagyon kezd rosz lenni a gyomrom és nem szeretnék megint úgy járni mint 3 éve hogy nagyon padlóra küldene a gyomrom. Ha lehet orvost ajállatot kérni akkor azt is szeretnék vagy hogy merre tovább. Ha magán rendelésre kell menni akkor megyek és inkább kifizetem a kezeléseket csak tényleg azt szeretném hogy múljon el mert így egyszerűen nem tok rendesen tevékenykedni az iskolában illetve munka helyemen. A választ és a segítséget előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a lázas állapot témában

Ha a Quantiferon teszt negatív, akkor legalább a TBC kizárható. De ezen kívül hosszasabb lefolyású vírus vagy parazita-fertőzés állhat a háttérben (infektológust érdemes keresni ez irányban), de akár a Crohn betegség is okozhat hasűri tályogot, fistulát, mely szintén járhat tartós, visszatérő lázzal, emiatt pedig gondozó gastroenterológusát érdemes megkeresni.

Kérdés: 2014. június 03., 21:04; Megválaszolva: 2014. június 04., 16:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia