Most akkor mi a bajom?

Tisztelt doktor NŐ/Úr! Már több, mint 4 éve fennállnak a következő panaszaim: vastagbelem fáj, jobb oldalt is fáj, gyomorszájam fáj, köldök alatt fáj, petefészkem fáj, gyakran van hányingerem, néha esténként hidegrázás, nem hízok/vaqy csak lassan, hetente kb.3x megy a hasam és van amikor bűzös, világosabb, nyálkás. Többször is voltam Miskolcon a kórházban. Először lisztérzékenységet vizsgáltak, a tükrözés negatív, a vérvétel pozitív lett. Mellette tartanom kellett a tejmentes diétát. Fél évig tartottam a diétákat, és nem híztam, nem nőttem, 13 éves voltam akkor, és 26kg. Aztán anyum beleegyezésével úgy döntöttem, hogy abbahagyom a diétákat. Ugyanugy nem nagyon híztam, csak kb.1kg-ot. Majd kiderült, hogy fruktóz érzékeny vagyok. Tartottam a diétát sokáig, de nemhogy híztam volna, fogytam. Néztek növekedési hormont is, de negatív lett. Aztán 2012-ben vastag-és vékonybéltükrözésem volt, ami szintén negatív lett. Elmentünk Debrecenbe, ahol vért vettek, hogy bebizonyosodjon, nem vagyok lisztérzékeny. A vérvétel negatív lett. Ott elmondtam a panaszaimat, és mondták, hogy valószinü IBD, vagy IBS. Adtak rá Protexin balance gyógyszert. 2012 nyarán elkezdtem nőni, hízni. 16 évesen jött meg először a menstruációm. Most 17 évesen 44 kg vagyok és 156cm magas, azonban a panaszaim még mindig fennállnak! Most Protexin IBS florea gyógyszert szedek. Nem tudom már kihez is fordulhatnék segítségért. További betegségeim: asztma, allergia. És kifelejtettem, hogy sokat vagyok beteg.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hasi panaszok témában

Mindenképp érdemes lenne tovább vizsgálódni, széklettenyésztést, parazita-vizsgálatot végeztetni, próbaképp emésztőenzim-pótlást (Kreon, Pangrol) megpróbálni, mely segíthet a teljesebb emésztésben-felszívódásban. Autoimmun betegségek irányába is érdemes vizsgálatokat végeztetni, a gyakori megbetegedések miatt (secretoros Iga-hiány? ).

Kérdés: 2014. május 23., 19:09; Megválaszolva: 2014. június 01., 08:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma