Kell-e aggódnom?

Tisztelt Doktor úr/nő! 16 éves fiú vagyok és olyan problémám volt, hogy fájt a hasam baloldalt köldöktől kb 5cm-re, borzalmasan korogtak a beleim, hol szorulásom, hol hasmenésem volt, valamint fogytam 10 kg-ot. Be kellett feküdnöm kórházba ahol vettek vért, azt mondták semmilyen eltérés nincs a vérképemben, volt vizelet és széklet vétel egyikben sem volt sem vér sem baktérium sem polip. Voltam hasi Uh-n azt mondták teljesen jó minden. Kaptam stressz oldót amit egy hónapig kellett szednem és visszahíztam 4 kg-ot. Azt állapították meg, hogy ez IBS. Azóta a hasam csak ritkán fáj de fáj, néha székelés előtt görcsöl az alhasam, de székelés közben nincs iylen fájdalmam csak előtte pár percig de akkor viszont néha nagyon összekapja az alhasam, valamint rengeteget szellentek. Székletem rendszeres vagy minden nap, vagy 2 naponta van. 2 kérdésem volna. 1- Kell-e félnem, hogy vastag vagy végbél daganatom lenne mert nekem tükrözést nem csináltak amivel ezek teljesen kizárhatóak lennének, és félek? 2- Futás közben borzalmasan fáj baloldalt a hasam( szúró mint akinek szét akar szakadni a hasfala ez ha nyomom befelé a hasam akkor enyhül ) kb ahol a vastagbél van. Ennek van- köze a dolgokhoz vagy csak simán rosszul veszem a levegőt? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza a hasi pansz témában

Kedves Kérdező! Ebben az életkorban a rákos megbetegedés rendkívül ritka, de ha biztosat akar tudni arról, hogy a vastagbélben nincs semmi eltérés, valóban vastagbéltükrözés szükséges. Ha amúgyis van hasi panasza, akkor valószínűleg ezt fokozza a futás.

Kérdés: 2014. május 09., 17:35; Megválaszolva: 2014. május 15., 21:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés