Metaplasia

Kedves Doktor Úr/Nő! Egy éve csináltak egy gyomor és bél tükrözést, ami alapvetően negatív volt, kivéve hogy Incomplett típusú Intestinális metaplasia található a gyomorban (antrum részben). Akkor az orvos azt mondta, hogy erre a kontrollt megcsinálni ráér 3-4 év múlva. Azóta is rendszeresen (többnyire éjszaka) fáj a hasam. Több specialistához is elmendtem, de azt mondják nem kell komolyan venni, és egyenlőre valóban nem igényel kivizsgálást. De a gyakori enyhe fájások és hogy internet szerint ez daganat megelőző állapot, nem igazán nyugtat meg. Önnek mi a véleménye erről? Üdvözlettel, Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a gyomortükrözés eredménye témában

A véleményem megegyezik a kollégákéval. Ha pszichésen megnyugtató. évente gastroscopos kontroll szóba jöhet, de ennél sűrűbben tényleg nincs semmi értelme.

Kérdés: 2014. május 08., 10:45; Megválaszolva: 2014. május 10., 08:02
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia