epebántalom?
Kedves Doktor Ur/No! A panaszom 2012. novembereben kezdodott, bizonyos etelek elfogyasztasa utan szuro erzes a jobb bordaiv alatt.Enyhe gyomor fajdalom, enyhe hanyinger, teltsegerzet, sok bufoges.Ezzel egy idoben volt egy ket hetes lehangoltsagom kis depressziom is. Par nap dietazas utan enyhultek, majd elmultak a panaszok. Aztan kis idovel megint elojottek, nem voltak nagyon erosek fajdalmasak. 2013.marciusaban voltam hasi uh-n, amin mindent rendben talaltak, majd majusban hasi ct-m kontrasztannyaggal. Mivel a panaszaim idorol-idore ujra elojottek. De ott is mindent rendben talaltak. Ezt kovetoen elmultak a panaszaim, talan max 1x fordult elo azota, illetve most par napja megint elkezdodott. Most viszont csak a gyomor fajas, enyhe hanyinger es sok bufoges van es neha a jobb bordaiv alatti beszuras. Kerdesem az lenne hogy mi okozhatja a panaszt? Komoly baj lehet? Kulfoldon elek, 3, 5 het mulva utazom haza. Milyen szakrendelest keressek fel? Addig is van e valami amire oda kell figyelnem? nagyon koszonom a valaszat elore is! Bea
Legfrissebb cikkek a témában |
Dr. Pászthory Erzsébet válasza a emésztési zavar témában
Kedves Bea! Azt tanácsolom, hogy keressen fel egy gasztoenterológiai szakrendelést és véleményem szerint egy gyomor-tükrözéses vizsgálat indokolt lenne, illetve kiegészítő speciális laboratóriumi vizsgálatok étel-allergia, liszt-érzékenység és tejcukor-intolerancia irányában. Ezeket a szakrendelésen el lehet végeztetni. Tanácsom természetesen csak tájékoztató jellegű, mivel beteg-vizsgálat nélkül nem lehet teljes értékű véleményt mondani. Az étrendet illetően érdemes lenne egy zsír- és fűszer-szegény diétát megpróbálni, de a legfontosabb, hogy rendszeresen, naponta legalább 4-szer étkezzen. Egy étel-napló vezetése gyakran segít, mert abból kiderülhet, milyen ételek fogyasztása után vannak panaszai. Üdvözlette. dr Pászthory Erzsébet gastroenterologus szakorvos
