Lisztérzékenység vagy coeliaka

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy kb egy hónapja megkaptam a biopsziai leletem, ami szerint,, felmerül a coeliakia lehetősége‘‘de hogy biztos legyen még meg kell várni a vérvételi leletet de az még elég soká érkezik meg! A vizsgálatra a hasmenéses panaszok miatt mentem el... Már elkezdtem a gm diétát, eleinte javult a székletem már nem ment a hasam hanem világosbarna, sárgás de szilárd székletem volt, de pár napja megint elkezdet menni a hasam pedig nem ettem semmit ami glutént tartalmazna és a tejtermékeket is kerülöm! Azr szeretném kérdezni, hogy akkor miért jött vissza a hasmenés, lehet hogy nem is ez a bajom vagy még az elején vagyok? Mennyi idő kell a panaszmenteséghez? Vagy lehet, hogy más élelmiszert is kerülnöm kénne esetleg valami probiotikumot tudnának ajánlani? Elöre is köszönöm a válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza a hasmenés témában

Kedves Kérdező! Az aktív lisztérzékenység diagnózishoz tudni kell a vérvételi eredményeket. Ha valóban lisztérzékeny, elképzelhető, hogy olyat evett, ami nyomokban tartalmaz glutént. A panaszmentesség fokozatosan, pár hét alatt alakul ki.

Kérdés: 2014. április 30., 18:20; Megválaszolva: 2014. május 04., 21:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés