Fungicid készítményt lehet szedni májbetegség esetén?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Végleges ileostomával élek és több, mint tíz éve van colitis ulcerosa mellett kialakult primer schlerotiáló colangitisem. Az ALP-értékeim gyógyszerszedés mellett 600 és 1000, a GGT-értékek 180 és 350 között mozognak. Barátnőmnél nőgyógyásza gombás fertőzést diagnosztizált, s bár én tünetmentes vagyok, azt javasolta, szedjem be én is a neki felírt gyógyszert (Fluconazole). Az lenne a kérdésem, hogy mennyire kockázatos a beszedése PSC/PBC mellett? Köszönettel: G. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a májbetegség témában

A fluconazole igen gyakran okoz májkárosodást, így semmiképpen nem ajánlanám szedését, főleg ha panasza és tünete sincs.

Kérdés: 2014. április 14., 12:31; Megválaszolva: 2014. április 15., 12:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi puffadás, belek nyomása...
Tisztelt Doktor Úr ! December végén arra lettem figyelmes, hogy nem tudok székletet üríteni kb 4-5 napon át. Ez aránylag azóta változott...
Glutén érzékeny vagyok?
Kedves Doktor Úr! Lehetséges, hogy glutén érzékeny vagyok? Rendszeresen puffadok hatalmas a hasam. Molett testalkatú vagyok. De rendszeresen...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem szedni 2...
Furcsa dolog a székleten