Mi okozhatja ezt? tényleg pszichés eredetű lenne?

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Pár hónappal ezelőtt kezdtek a panaszaim jelentkezni..Nagyon fájt a gyomrom/gyomorszáj tájékom és állandóan teltségérzetem volt...Elmentem orvoshoz, volt vérvétel, hogy lehet helicobachter okozta gyomorfekélyem van..Ez negatív lett.. Majd azért egy endoszkópiai vizsgálatra elküldtek..Ez egy hónap múlva meg is történt, ahogy nem találtak semmit.Gyógyszert controlocot szedek napi 2 szemet.. A panaszaim enyhültek, gyomrom nem fáj, viszont a teltségérzet még mostanában is nagyon sokszor előfordul..Olyankor úgy érzem, mintha egy több kilós szikla lenne a gyomrom helyén és alig kapok levegőt..Itt lent a doktor úr azt mondta, hogy szerinte ez pszichés alapon van és nem szervi..Ön szerint is így lehet ez vagy kérjek inkább további szervi vizsgálatokat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza a gyomorfájdalom témában

Kedves Kérdező! Sajnos, érdemben nem tudok válaszolni a kérdésére, mivel nem értem, milyen okból, milyen adagban szedi a Controlocot, illetve nem ismerem az esetlegesen megtörtént többi vizsgálati eredményt. Ha az Önt ismerő orvos nem lát további vizsgálatokra okot, akkor talán érdemes lenne vele megbeszélni, a feltételezett pszichés okot hogyan lehetne kezelni (nem feltétlenül gyógyszeres kezelésre gondolok). Üdvözlettel: dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. április 12., 21:51; Megválaszolva: 2014. április 14., 09:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés