Bal bordaív melletti fájdalom

Tisztelt Dr. Úr/ Nő!  25 éves nő vagyok. A problémám az lenne, hogy időnkét (kb 1 hónapja), sajnos mostanában egyre sűrűbben szúró, nyilalló, görcsös fájdalmat érzek a bal bordámnál a gyomromnál, vagy a bal bordám alatt. Ez a fájdalom amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan megy. Voltan vérvételen ahol mindent rendben találtak, kicsit a koleszterinem magas volt. Voltam hasi uh-n ahol megállapították, hogy az epém s alakban meghajlott, fundus régiójában a falról a lumenbe egy kb 5 mm-es echódus, mögöttes hangárnyékot nem húzó polypus domborodik. Ott azt mondták, valószínű ettől fáj. Székletem normálisnak mondható bár néha elég zsíros, akkor is ha nem eszek olyat. Fogyás nem volt. Étkezéssel nem függ össze, kivéve ha nagyon üres a gyomrom, de jelentkezik akkor is mikor ettem. Igyekszem egészséges élni, változatosan étkezni és sportolni. Mi lehet a probléma? Az utóbbi fél évben többször voltak hasi problémáim, de mindig csak a hasi ultrahangig, vérvételig jutottam el.Kezdek aggódni. Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a bal bordaív alatti fájdalom témában

Az epehólyag jobb oldalon van, így én azt nem gyanúsítanám a probléma okozásával. Véleményem szerint gyomorhurut állhat a háttérben. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, kerülje a szénsavas italokat, esetleg pár napig érdemes bevonószereket használni (Gaviscon, Ulcogant, Venter). HA a panasz nem szűnik, mindenképp érdemes továbbvizsgálódni.

Kérdés: 2014. április 05., 19:06; Megválaszolva: 2014. április 07., 20:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés