• Laborvizsgalattal megállíptítható a reflux?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hogy kezelni tudjam a jo diagnozis utan a betegsegemet elmennek egy verkepvizsgalatra(totalis), szekletvizsgalatra, egy endoszkopos vizsgalatra(mar voltam 3 eve es refluxot allapitottak meg).... Milyen vizsgalatokra menjek? Haziorvosomtol kerhetek-e egy beutalot CT vizsgalatra? Ahogy olvasgattam az interneten, nagyon nehez megallapitani a hasnyalmirigy betegsegeit, ezert felek is, hogy a vizsgalatok nem tukrozik vissza a jo vagy rossz diagnozist..... Mejik vizsgalat visz a leghamarabb a betegseg megallapitasahoz A

        Dr. Árki Ildikó válasza a diagnosztika témában

        Tisztelt Levélíró! Nem hinném, hogy a diagnosztika és a kezelés az ön feladata lenne. Nem egészen világos, hogy tulajdonképpen mi is a panasza, ami miatt történnének a vizsgálatok. CT vizsgálatra háziorvos nem adhat beutalót. Amennyiben a panaszok alapján hasnyálmirigy betegségre van gyanú, úgy labor és képalkotó vizsgálatok(hasi UH és CT)visznek közelebb a diagnózishoz. Reflux betegséget labor vizsgálattal nem lehet megállapítani.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. július 11., 18:03; Megválaszolva: 2013. július 11., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: