gyomorhurut

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy évvel ezelőtt kezdődtek gyomor problémáim (yomorégés, teltségérzés) . Akkor a háziorvos Nolpazát írt fel, ami többnyire használt, kb. fél évig szedtem. Miután abbahagytam a gyógyszerszedést újra előjött a tompa gyomortáji fájdalom. Újra Nolpazával próbálkoztam, de már nem használt. Gyomortükrözésen gyomorhurutot állapítottak meg, szövettan negatív, Helicobacter negatív. Az orvos Rabyprexet írt felt, amit két-három hétig javasolt szedni, ha újra előjön a gyomorfájás akkor szedjem tovább. Kérdésem, lehet-e huzamosabb ideig szedni a Rabyprexet, és mit lehet tenni a gyomorhurut megszűntetésére. Köszönettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza gyomorhurut témában

Kedves Kérdező!

Szedhető a gyógyszer huzamosan, de az is lehetséges, hogy ún. H2-receptor blokkoló (kisebb mértékű savtermelés-csökkentés okoz) is elegendő lenne a panaszokra.

Kérdés: 2013. május 28., 08:12; Megválaszolva: 2013. május 29., 10:07
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Krónikus Gastritisz
Tisztelt Doktor Úr! November közepe óta kezdődtek a panaszaim : haspuffadás, emésztési problémák, reflux. November 25.-én sor került a...
Van okom aggódni?
Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözéses szövettani leletem: Makroszkópos leírás: 2 db 1 mm-es sárgás szövet Mikroszkóp leírás: HE festés...
Gyomor panasz
Tisztelt Doktorúr! Az alábbi gyomorbiopsia eredményéről szeretném kérdezni. - aktivitási jeleket is mutató közepes fokú idült interstitialis...
Idült gyomorhurut
Tisztelt Doktor úr! Panaszaim február hónap elején kezdődtek. Gyomortáji maró érzés, mely evés után enyhűlt, valamint enyhe hányinger...