Véres hasmenés hátterében mi állhat?

Tisztelt Doktor úr! Doktornő! A következő kérdéssel fordulok Önhöz! Több éve van napi szinten vizes és véres hasmenésem /é: spirccelő vér nagy mennyiségben, a székletben alvadt vér darabok/ Volt végbéltükrözésem: negatív lett minden szempontból. / rózsaszín bélszakasz, sipoly nincs, polip nincs/ 3 alkalommal kellett székletmintát is leadnom, természetesen pont akkor nem volt vér: (így annak eredménye nem ismeretes! Hetente 50 db Enterobene tabletta az, ami meg tudja nagyjából fogni a székletemet. Étkezés után / csak főtt étel után / azonnal kell mennem a mellékhelyiségbe! Családban előfordult végbéldaganat / illetve egyéb daganatos betegségek/ Szeretném megkérdezni, hogy kb. mi állhat a háttérben. Szíves válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pászthory Erzsébet válasza véres hasmenés témában

Kedves Betegünk!

A véres széklet feltétlenül, azonnal gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálatot igényel!

Nem tudom, a korábbi székletvizsgálat mire irányult, széklettenyésztés vagy vérvizsgálat történt - ha tenyésztés (bakteriologiai vizsgálat) még nem volt, akkor mielőbb történjen meg.

A végbéltükrözés csak a vastagbél alsó szakaszáról ad képet, mindenképpen indokolt a teljes vastagbél átvizsgálása.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. április 04., 09:40; Megválaszolva: 2013. április 05., 09:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
5 napja állandó hasmenés
Tisztelt Doktor úr/nő! 22 hetes kismama vagyok. A problémám az lenne, hogy 5. napja hasmenésem van és nem javul az állapotom. Napi 15-20-szor kell...
Mi bajom lehet
Kedves Doktor! Múlthéten 5 napig hasmenésem volt, egyszer véres. Utána 4 napig szorulásom. Ma el tudtam menni wc-re, most olyan nyákos volt a...
Széklet vér lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr Ma kaptam meg a széklet vér leletemet, mely negatív lett, de az eredmény 10 ng/ml. Azt írja, a referencia 100 ng/ml alatt negatív, de...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése