Gyomor vagy bélbetegség

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A következő problémával szeretnék Önhöz fordulni. Már 10 éve küzdök a gyomrommal. 3 gyomor tükrözésem vagyok túl. Gyomorsav túltengéssel kezeltek. Illetve candida gombát találtak, mely sikeres kikúrálásra került. A fő panaszom az utóbbi időben a következő: Étkezés követően a bal bordaív alatt végig iszonyatos feszítő, fájdalom jelentkezik, mely kb 2-4 óra után enyhül. Ez általában a meleg étkezés esetén fordul elő, de már hideg élelmiszer esetén is. Sokszor úgy érzem, hogy mintha "marná" valami egy pontban, főleg amikor ideges vagyok akkor szokott előfordulni. Szeretném megkérdezni, hogy ez a gyomorral vagy inkább a bélrendszerrel függ össze? Lehetséges, hogy fekély? Kicsit izgulok, hogy nehogy kilyukadjon a gyomron, vagy bélrendszerem. Próbálok életmódot váltani kevesebb hús, kenyér (helyettesítem abonett kenyérrel) , sok-sok zöldség, illetve gyümölcs. Próbáltam aloverat inni, de attól még jobban fájt. Remélem jól teszem? Nagyon szépen köszönöm a válaszát, mert nagyon ideges vagyok ezen probléma miatt.

Dr. Plósz János válasza emésztőrendszer témában

Panaszai gyomorbetegségre utalnak. Első körben a diéta mellett a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket javasolnám, tudatosan kerülve a levegőnyelést. Emellett érdemes megpróbálni 1-2 hétig vény nélkül kapható savcsökkentő szedését. Ha panasza nem szűnik, mindenképp keresse fel háziorvosát.

Kérdés: 2013. március 10., 18:35; Megválaszolva: 2013. március 12., 21:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Reflux és emésztési, felszívódási...
Kedves Doktor Nő/Úr, szeretném a segístségét kérni. 2015-ben kerestem fel panaszaimmal egy gasztroenterológust. Vércukor és keményítő...
emésztés
Tisztelt Cím! Hosszan tartó antibiotikus kezelésen vagyok túl (amoxicilin, tinidazol, doxiciclin, minocyclin, (összesen 150 nap) lyme kór miatt...
fekély vagy bélfertőzés?
Tisztelt dr. jan.28.-án kezdődött jobb oldali borda alatti fájdalmaim voltak. kértem labort a háziorvosomtól s az eredménynek nem örültem.: got63...
Pszichés probléma?
TIsztelt Doktor úr / Doktornő! A problémám kb. 3 évvel ezelőtt rossz közérzettel. Elég hipochonder típus vagyok, de betegnek azért nem nevezném...
lactulóz érzékenység
Tisztelt Hölgy/Úr, Voltam rengeteg gyomor vizsgálaton, mely során kiderült, hogy laktulóz érzékenységem van és irratibilis bélszindrómám...