Nagy lehet a baj?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 28 éves nő vagyok. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 1 hónapja véres-nyákos hasmenésem volt fél napig. Nem rögtön volt véres, hanem kb. az 5. székletürítés után. Nagyon megijedtem, ezért elmentem kivizsgáltatni magam. Régebben is tapasztaltam hasmenést, leginkább tej, illetve tejföl fogyasztása után, de véres soha nem volt. A vérképem, az ultrahangom tökéletes lett. Elküldtek tejcukor érzékenységi vizsgálatra, ahol egy szerkezetbe kellett fújnom 3 órában többször. A szerkezet nem mutatta, hogy tejcukorérzékeny vagyok, viszont a tüneteim már 1 óra utána jelentkeztek. Azután fél napig megint véres-nyákos volt a székletem. Itt a vizsgálatot lezárták, de 2 hete erős fájdalmat éreztem a bordám alatt a jobb oldalon, ami a vállamba sugárzott. Hasmenésem nem volt, inkább csak székrekedésem, illetve megint kivizsgáltak. Véreredményemben most találtak kisebb gyulladásra utaló jelet, de ultrahangon megint semmit. Elmentem gyomortükrözésre, ahol biopsziát vettek, illetve kiderült, hogy Helicobacter Pylori baktériumom van, amit antibiotikummal kezeltek. Megjöttek az eredmények, a székletleoltással együtt, minden negatív lett, még a lisztérzékenységre utaló eredményemet várom, de előjegyeztek kolonoszkópiára, de az csak 2 hónap múlva lesz és nagyon aggódom. Az lenne a kérdésem, hogy a leírtak alapján valóban gondolnom kell a Crohn betegségre, illetve Colitis Ulcerosa nevű krónikus betegségre, vagy elképzelhető kisebb gyulladás is a bélrendszerben, esetleg a tejcukor érzékenység váltotta ki a gyulladást, valamint tejcukor érzékenység valóban okozhat-e véres-nyákos hasmenést? Válaszát előre is köszönöm

Dr. Szigeti Nóra válasza véres vizelet témában

Kedves Kérdező!

A tünetek alapján valóban felmerül a colitis ulcerosa és kevésbé a Crohn-betegség lehetősége. A tejcukor érzékenység nem okoz véres-nyákos székletet.

Kérdés: 2013. február 17., 12:37; Megválaszolva: 2013. február 20., 14:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
bélproblémák
Kedves Doktor Úr! Én egy 31 éves nő vagyok, és az lenne a problémám, hogy pár napja véres, nyálkás a székletem.WC-zés előtt görcsöl a hasam...
Lehet e felfázás?
Jó napot Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok magához, hogy két napja megvagyok fázva, és azóta bal oldalon néha szúr, és a székletemben is...
Sos betegség
Az Apósom hónapok alatt drasztikusan lefogyott és véres gennyes a széklete nagyon sűrűn jár vécére szeretném megtudni hogy körülbelül milyen...
liszérzékenység?
panaszaim kb. 1, 5-2 éve kezdődtek: -mindennapos puffadás, amihez gyakran társul alhasi fájdalom, de gyakori a bal és jobb oldali fájdalom is...
bélproblémák?
két éve nem tudják, hogy mi a bajom. nyálkás a székletem, és menstruáció előtti napokban bal oldali hasi fájdalom és véres-nyálkás székletem...