emésztéssel kapcsolaban

T. Doktor Úr! /Doktor Nő! kb. 4. hete puffadok, azt megelőzően refluxom volt. Ezekre gyomorvédőt, és savlekötőt kaptam. Eddigi laborleleteim, illetve az ultrahang negatív. Ami pozitív az a helico.. Most készülök gyomortükrözésre, tele feszültséggel, már korábban volt benne részem. a problémám, hogy bármit eszem, többnyire diétázom, de nagyon megkínoz minden. Általában a gyomortájékának bal oldali része szúr, de van amikor mindkét oldal. A széklet viszonylag normálisnak mondható, de a bélgázok nem távoznak, inkább böfögés formájában távozik a levegő. A gyomrom szinte állandóan hangosan (morog, dolgozik) , és állandóan puffadt. Erre választ adhat a gyomortükrözés, ha nem mi lehet a következő vizsgálat? Köszönettel: Sándorné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza hasi panaszok témában

Kedves Betegünk!

Emésztési panaszait okozhatja a cukorbetegséggel gyakran társuló vegetativ idegrendszeri károsodás, illetve a metforminnak is lehet puffadást, esetleg hasmenést okozó hatása.

A gyomortükrözés csak néhány perces vizsgálat, valóban nem kellemes, de talán nem érdemes nagyon aggódni miatta. Az azt követő teendőket (ha lesznek) a vizsgáló orvossal fogja tudni megbeszélni.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. január 31., 09:10; Megválaszolva: 2013. február 03., 09:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia