echinoccocus?

Két és fél hónapja, jobb borda ív alatti szúró, nyomó fájdalmam van, ami időnként bal oldalon is jelentkezik.Étkezéssel nem függ össze! Részt vettem 2x is hasi ultrahangos vizsgálaton, ami negativ eredményt hozott! Felkerestem egy 3D ultrahang centrumot ahol a következőt diagnosztizálták! Hepar fokozott reflexioju, VI-os szegmentben 11mm cysta, lekerekített szélű, apró cysta látható a III-szegmentben, V-ös szegmentben is látható apró cysta, VI-os szegmentben is látható több apró cysta! Intrahepaticus epeutak vaskos faluak! Diffus májleasió, méregtelenitési zavar, cystae hepatis! Reflux valószinű! Ez hogyan fog nekem elmúlni, mennyire veszélyes ez a cysta? És az lenne a nagyon fontos kérdésem, mennyire hihető a cysta hepatis, lehet e az echinoccocus? van kutyám otthon.erre feltétlen válaszoljon kérem!?! a sima uh.miért lett negativ?

Dr. Plósz János válasza máj ciszta témában

Az ilyen méretű májcysták általában teljesen ártalmatlan elváltozások, jelenlétünk a tüneteit sem magyarázzák. Az, hogy echinococcus vagy sem, egy vérvételből, szerológiai vizsgálattal dől el. A sima UH valószínűleg nem volt elég jó felbontású az ilyen kis cystákhoz.

Kérdés: 2013. január 30., 15:25 ;Megválaszolva: 2013. február 01., 13:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Májcisztáról
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! A férjemnél MR vizsgálaton vett részt, ahol elsősorban a szivét vizsgálták. Mondhatom, hogy másodleletként kaptuk...
Belgyógyászati problémák
Üdv. Diagnózisaim: Reflux betegség,Diótörő szindróma,AMS-szindróma,M Crohn illetve kérdéses Colitis. Előre is bocsánat,hosszú lesz a szöveg....
Milgamma okozhat-e menstruáció...
Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a...
érzészavar
Nagy mennyiségű széklet
Tisztelt Doktor Úr! Október végén tüdőgyulladást kaptam, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot írtak fel. Már az első szem bevétele után...