Epe működési zavarok

Tisztelt Doktornő! Kb. 1 hónappal ezelőtt gyengeség, megfázás miatt orvoshoz fordultam, ahol Algopyrint és Aspirin Plus C-t írtak fel nekem. Hetekig izzadtam, úgy, hogy hőemelkedésem is alig volt. A gyógyszerek szedését követően jelentkeztek a következő tünetek is: bal oldali hasi és gyomortáji fájdalom, étvágytalanság, reflux, világos széklet. Voltam a sürgősségin, ahol vért vettek és megröntgeneztek. Nem találva semmit hazaengedtek és elküldtek gasztroenterológiára és hasi ultrahangra. A minap voltam a gasztroenterológusnál, ahol elvégezték a gyomortükrözést. Azt mondták, a gyomrom rendben van, de sok epe található benne. Ezután vérvételre küldtek és 1 hét múlva kell mennem hasi ultrahangra. 61 éves vagyok, és 34 évvel ezelőtt balesetből adódóan eltávolították az epehólyagomat, és a májam súlyosan károsodott. Ezért nem tudom, hogy a sok epének mi lehet az oka, illetve, hogy mit tehetek ellene, addig, amíg a hasi ultrahangra nem kerül sor. Ajánlott-e epehajtó ételek, teák fogyasztása, vagy épp ellenkezőleg. A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi panaszok témában

A probléma nem a sok epe, hanem az, hogy a nyombélből visszajut a gyomorba. Ennek megszüntetésére a gyakori, rendszeres kis étkezést javasoljuk, esetleg prokinetikumok (Cerucal? Domperidon) alkalmazását.

Kérdés: 2013. január 25., 11:53; Megválaszolva: 2013. január 27., 14:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet