bélfekély

Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Édesanyámnak több hónapja görcsöl a hasa, amely időnként erősebben jelentkezett, majd elmúltak a tünetek. Kb. másfél hete felerősödtek a tünetei, ezért bement a sürgősségire, illetve szakorvos is látta. A diagnózis szerint bélgyulladása van, illetve fekély az orvosi papír szerint. Antibiotikumot írt fel az orvos, illetve szigorú diétát javasolt. Kiegészítő kezelésként bélflóra helyreállító tablettát kapott, illetve fájdalomcsillapítót. Ezeket bő egy hete szedi és a kezdeti enyhe javulás után az utóbbi napokban ismét rosszabb lett az állapota, felment a láza 38 fokra. Elmondása szerint jobb egy kicsit ahhoz képest, amikor orvoshoz került. Kérdéseim a következők: mennyi idő múlva szűnnek meg a tünetei? ennyi idő elteltével nem kéne e már jelentős javulásnak mutatkoznia? fel fog e gyógyulni teljesen a betegségből? mennyire veszélyes ez a probléma, állhat e elő életveszélyes állapot? Édesanyám 60 éves lesz pár nap múlva, ezt leszámítva jó fizikai állapotban van, nem tapasztalt jelentős fogyást. Sajnos stresszes életmódot folytat. 10 éve gyomorpolipot diagnosztizáltak, illetve refluxot. Magas vérnyomás betegsége is van. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza bél gyulladás témában

Leírása alapján a diagnózis, legalábbis részemre, nem kielégítően tisztázott. Ha állapota rosszabbodott, láz jelentkezett, mindenképp azt javaslom, hogy folytassák a kivizsgálást, mert a terápia nem hatásos.

Kérdés: 2013. január 22., 17:41; Megválaszolva: 2013. január 24., 09:09

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Fehérvérsejt kóros-e a labor...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, Érdeklődni szeretnék, hogy a csatolt labor eredményeiben van-e bármi kóros?! A fehérvérsejtszám (4.2) nem gond-e?...
Melanoma esetleges áttéttel
Tisztelt Doktor Úr! A 45 éves feleségem áttétes melanómával gondozott beteg. Az utolsó UH vizsgálat alatt 2 elváltozást találtak, egyet a jobb...
Vélhetően nem cöliákia van a...
Üdvözlöm! Előzetesen a hasi ultrahangom kapcsán beszéltünk, ahol a vékonybél mérsékelt meteorismusát állapították meg, hogy SIBO illetve...
Inzulin rezisztencia?
Kedves Doktor Úr! Csatoltam a vérképemet. Meg tudná ebből mondani, hogy van-e inzulin rezisztanciám, vagy nincs? Nagyon szépen...
Reflux savtúltengés
Tisztelt Szakértő! Fél éve kezdtek el kezelni gyomorsav túltengés miatt. Fennállt már egy ideje, de akkor elmentem orvoshoz. Kaptam Nolpaza 40mg...