rekeszizomsérv

Tisztelt Doktor nő/úr! A rekeszizomsérvről szeretnék érdeklődni. Körülbelül fél éve diagnosztizáltak vele, de nem adtak teljes körű tájékoztatást a betegségemmel kapcsolatban. A kérdésem arra irányul, hogy mennyire befolyásolhatja a betegségem a testi egészségemet, vagyis mi az/mik azok a tényezők amelyeket mindenképp el kell kerülnöm az állapotom fényében. Tagja vagyok egy kórusnak, ahol heti rendszerességgel énekelek, viszont nem vagyok benne biztos hogy folytathatom-e a betegségem miatt, mivel fájdalmat szoktam tapasztalni hosszasabb beszélgetések után. Kérem legyenek szívesek tájékoztatni a lehetséges megoldásról valamint a határaimról. Előre is köszönöm Tisztelettel:

Dr. Szigeti Nóra válasza rekeszsérv témában

Kedves Kérdező!

A fájdalom nem függ össze a rekeszizom sérvvel, az éneklést sem kell kerülnie. Bizonyos esetekben műtéti megoldás válhat szükségessé, az eltérés (mivel a gyomorszáj zárását nem segíti) refluxbetegség kialakulásához segíthet hozzá.

Kérdés: 2013. január 13., 19:24 ;Megválaszolva: 2013. január 16., 10:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Paraoesophagealis hiatus...
Kedves Doktor Úr, Gyomor kontrasztos röntgenvizsgálat: nagy fixált férfiökölnyi paraoesophagealis hiatus hernia, a gyomor felső fele és a cardia...
rekeszsérv, hasnyálmirigy működési...
Üdv, Alexandra vagyok 28 éves tavaly júniusban diagnoztizálták nálam a rekeszsérv és a hasnyálmirigy problémám. Korábban többszőr volt már...
Rekeszsérvem lenne?
Jó napot. 3 hónapja arra keltem, hogy ég a légcsövem, ha rágyújtok még inkább. Sajnos semmilyen antibiotikum, és gyógyszer nem vált be, úgy néz...
Rekeszizom sérv
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta gyötör a sav és az éjszaka visszaáramló savgőz.Jan.elején voltam gyomortükrözésen és rekeszizom sérvet...
Rekeszsérv
Tisztelt Doktor úr/nő! 4 hónapig történő szenvedés után kiderült a problémám, amit gyomortükrözés során állapítottak meg (Axiális hiatus...