Bélfertőzésem lehet? Fáj a hasam és szorulásom van

Tisztelt Doktor Nő / Úr! Pár nappal ezelőtt székelési problémák merültek fel nálam, ezért csütörtökön hashajtóhoz (Stadalax) folyamodtam. Bevettem belőle 2 szemet, de péntekre semmi. Ezért pénteken is bevettem 2 szemet, így szombatra volt székletem. De igazából a várt hatás elmaradt. kb 3-4x voltam wc-n, minden alkalommal volt híg székletem, de kis mennyiségben. Ami megijeszt a dologban, hogy folyamatosan, enyhén fáj a hasam, és a gyomorszájamnál. Mielőtt beszedtem volna a hashajtót nagyon megvoltam puffadva és nagyon diszkomfortul éreztem magam. Most a puffadás elmúlt, de fáj a hasam, és szélgörcseim vannak. Eddig is volt, hogy 2-3 naponta volt székletem, ezért lehet hogy a hashajtót nehezebben dolgozza fel a szervezetem? Vagy lehetséges, hogy elkaptam valami fertőzést, ami a beleimet készíti ki? Olvastam, hogy segíthet a probiotikum is. Elég lehet az, vagy inkább azonnal menjek orvoshoz? Egy dolgot még megemlítenék, hogy pajzsmirigy-alulműködésem van. Letroxot szedek rá (napi 1) , de bevallom, van olyan hogy napokig nem szedem, és ez az eset most is előállt. Kb 1-2 hete nem szedem. Okozhatja ez is? Illetve mielőtt a székrekedés felmerült pár napig gyulladás csökkentő gyógyszert (Apranax) szedtem a derekamra, napi 2 szemet. A karácsonyi menüsor nem igazán tartalmazott hasfogó ételeket. Süteményeket keveset fogyasztottam, viszont tejes, tojásos, húsos ételek bőven voltak (csirke, kacsa, töltött káposzta) . Szénsavasat ittam, alkoholt minimálisat fogyasztottam; és nem dohányzom. Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Dr. Plósz János válasza emésztőrendszer témában

A pajzsmirigy-alulműködés székrekedést okoz, így már ez is lehet a panaszok oka. Javaslom, szedje a hormonpótlást rendszeresen, mozogjon gyakran, intenzíven, fogyasszon folyadékot és rostot bőven. A pre- és probiotikum fogyasztás segíthet a mielőbbi gyógyulásban.

Kérdés: 2012. december 30., 14:50 ;Megválaszolva: 2012. december 31., 08:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Reflux és emésztési, felszívódási...
Kedves Doktor Nő/Úr, szeretném a segístségét kérni. 2015-ben kerestem fel panaszaimmal egy gasztroenterológust. Vércukor és keményítő...
emésztés
Tisztelt Cím! Hosszan tartó antibiotikus kezelésen vagyok túl (amoxicilin, tinidazol, doxiciclin, minocyclin, (összesen 150 nap) lyme kór miatt...
fekély vagy bélfertőzés?
Tisztelt dr. jan.28.-án kezdődött jobb oldali borda alatti fájdalmaim voltak. kértem labort a háziorvosomtól s az eredménynek nem örültem.: got63...
Pszichés probléma?
TIsztelt Doktor úr / Doktornő! A problémám kb. 3 évvel ezelőtt rossz közérzettel. Elég hipochonder típus vagyok, de betegnek azért nem nevezném...
Gyomor vagy bélbetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A következő problémával szeretnék Önhöz fordulni. Már 10 éve küzdök a gyomrommal. 3 gyomor tükrözésem vagyok...