Mit tegyek?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! "011 szeptemberében coeliakiát diagnosztizáltak nálam. A rszigorú diéta hatására rendeződtek a labor eredményeim és 1 hónap alatt híztam 8 kilót.Ez év juniusa óta ismét napi szinten vannak hasi fájdalmaim, fogytam 9 kilót. A vér eredményeim jók ugyan, de a gyomortükrözés után még is folyamatosan azt hallgatom az orvosomtól, hogy nem tartom a diétát, holott az étrendemben nem szerepel újabb táplálék, csak amik a diéta megkezdésekkor beváltak. A szövettani leírás, most az alábbiakat írja l: A bolyhok közepes foku atrophiát mutatnak helyenként. A laminapropriában enyhe foku idűlt gyulladás látható, az intraepitheliálisCD3 pozitiv T-lymfocyták száma emelkedett (több mint 40/100 epithel sejt."Már már ott tartok, hogy feladom, mély depreszióban estem, mert tudom, hogy mindent betartok, ettől függetlenül kapom a rágalmakat a kezelő orvosomtól.Szeretném Öntől megtudni, hogy ez tényleg csak coeliakia? Tisztelettel: Enca

Dr. Plósz János válasza coeliakia témában

A szövettani lelet aktív coeliákiának megfelelő képet mutat, ilyenkor a legáltalánosabban előforduló probléma valamilyen rejtett kis mennyiségű gluténbevitel lehetősége, azonban érdemes továbbvizsgálódni, mert a lisztérzékenység hajlamosít bizonyos vékonybél-lymphomák kialakulására és ezek is okozhatnak diéta-rezisztens panaszokat.

Kérdés: 2012. december 21., 08:00 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 19:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gluténérzékenység
Tisztelt Doktor úr! Ikertestvérem (egypetéjű ikrek vagyunk) gluténérzékeny. Az én laboreredményem: t-TG: 15.7 (referencia: >15.0 U/ml IgA: 9.5...
Gluténérzékenység labor eredménye...
Tisztelt Doktor Úr! Valószínűleg gluténérzékeny vagyok , volt két laborvizsgálat tükrözés még nem, és a laboreredményemben szeretnék...
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...
Gluténérzékenység
Tisztelt Doktor úr! Szeretném kikérni a véleményét a következő kérdésben: Folyamatos díszkomfortérzés, rosszullét, alacsony folsav- és...
Lehetek Crohn beteg?
Tisztelt Doktor! Nem régiben gyommortükrözés során kiderült cölikáliás gluténérzékenység. Azonban azóta új panaszaim jelentkeztek kismedencei...