Allergia vagy valami más

Tisztelt Doktor! Édesanyám 55 éves. Két éve jelentkezett nála először hátba sugárzó mellkasi fájdalom, böfögés, aztán rendszertelenül hol előjött, hol elmúlt. Mellkas röntgen, vérvétel, hasi ultrahang, ekg negatív lett. Az idén egyre gyakrabban jelentkezett nála ez a probléma, csak még társult csalánkiütéssel az egész testén, néha száj és szemdagadással. Gyomortükrözés nyitott gyomorszájat és gyomornyálkahártya gyulladást állapított meg, helikobakter vizsgálat lesz még. Nagy labor csak kicsivel emelkedett vérsüllyedést állapított meg, vércukorszint rendben, tumorfaktor a vérben negatív. Viszont két egymást követő székletben is találtak vért. Néha a hasa is megy, de alapvetően a mellkasi fájdalommal és a kiütésekkel ment orvoshoz. A kiütéseket nem tudja semmihez kötni, élelmiszer, vegyszer, hirtelen megjelennek, aztán eltűnnek, viszketnek. Most három gyógyszert szed, antibiotikumot, savlekötöt (controlox) és histysint a kiütésekre. Gondolom szükséges lehet a béltükrözés ill. megismételt székletteszt? Mik állhatnak a tünetek hátterében? Válaszát köszönöm. Anita

Dr. Szigeti Nóra válasza emésztőrendszer témában

Kedves Kérdező!

A bőrkiütések miatt érdemes lenne étel- és inhalációs allergia vizsgálatot (vérvétellel) végezni, a széklet hemateszt pozitivitás miatt valóban javasolt lenne a vastagbéltükrözés elvégzése.

Kérdés: 2012. december 16., 19:27; Megválaszolva: 2012. december 20., 21:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Reflux és emésztési, felszívódási...
Kedves Doktor Nő/Úr, szeretném a segístségét kérni. 2015-ben kerestem fel panaszaimmal egy gasztroenterológust. Vércukor és keményítő...
emésztés
Tisztelt Cím! Hosszan tartó antibiotikus kezelésen vagyok túl (amoxicilin, tinidazol, doxiciclin, minocyclin, (összesen 150 nap) lyme kór miatt...
fekély vagy bélfertőzés?
Tisztelt dr. jan.28.-án kezdődött jobb oldali borda alatti fájdalmaim voltak. kértem labort a háziorvosomtól s az eredménynek nem örültem.: got63...
Pszichés probléma?
TIsztelt Doktor úr / Doktornő! A problémám kb. 3 évvel ezelőtt rossz közérzettel. Elég hipochonder típus vagyok, de betegnek azért nem nevezném...
Gyomor vagy bélbetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A következő problémával szeretnék Önhöz fordulni. Már 10 éve küzdök a gyomrommal. 3 gyomor tükrözésem vagyok...