Mit tehetnék meg a következő vizsgálatig?

A következő kérdéssel fordulnék önhöz.Egy délután az orvos diagnosztizált nállam egy magas vérnyomást, amit elég rossz idegállapotban éltem meg! Haza menvén lefeküdtem, és a kiskutyám 3kg szokásához híven a hasamra feküdt.Ekkor jobb oldalon az alsó bordaívnél fájdalmat éreztem, ami egészen ki terjedt a jobb oldalbordáim közé! Ez a szúró fájdalom hol az említett helyen, hol pedig egy picit lejjebb jelentkezett! Puffadtam.Orvoshoz fordultam, mert amikor ültem jobban éreztem e fájdalmat, ami néha a vese tájékon is jelentkezett, ilyen kóbor fájdalom jelleggel! Orvosnak jeleztem, vérvétel, vizelet! Vizelet jó volt a vér képben a köv eltérések voltk: GPT GPT/ALAT/ +48, 9U/L HDL Se HDL -0, 72 WE VVT Sülly +20, 0mm/h WBC Fehérvérsejt -2, 810^12l MCHC +36, 1g/dl BASO% -0, 0% NEU Neutrophilabsz.szám -1, 6510^9/l BSO Bashopil szám 0, 0 ezek után történt hasi ultrahang amin a máj, epe, vese, lép, húgyhójag negatívnak bizonyult, de a fájdalom megmaradt! A székletem néha nyákos, de szorulásom nincsen! Nem hívnám hígnak se keménynek a székletet, inkább a kettő között és világos színű, vérzéssel nem jár! Hozzá teszem junius óta ég a gyomrom szinte minden ételtől amire szedek nap 1 Rabeman 20mg tablettát.Ez idő alatt nem érzem a gyomor égést! Ha nem kell már szednem a gyógyszert 1 hét múlva újra jelentkezik az égő fájdalom! Tehát megint szedem! Ez a szúró fájdalom egy napra meg jelent a bal bordámnál illetve alatta is, ekkor jobb tájékon nem fájt, majd megint vissza tért jobbra! Ha hason feküdtem jobban érzetem e fájdalmat! Szinte alig aludtam teljesen ki voltam merülve! 2 hét után meg szűnt a fájdalom, majd elmentem egy hát lapocka masszázsra, és másnapra újra éreztem a fájdalmat, ami bordából indult és hasnál végződik, de ez uttal talán nem érzem olyan íntezivnek! Január30ra van időpontom gasztrenterologiára ahol reflux és irritab bél syndroma az orvos kérdése! Most diétázom, talán picit fogytam e hatásra, de az étvágyam az meg lenne! De most megy a hasam is diéta alatt! Nem iszom, ritkán dohányoztam! Kérem segítsen mi lehet

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A gastroent. szakvizsgálatig érdemes gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezéseket tartani, pre- és probiotikumot fogyasztani, mozogni rendszeresen, intenzíven. Gógyszeresen megpróbálható a Duspatalin tabl. használata (2x1 naponta, vény nélkül kapható) .

Kérdés: 2012. december 13., 08:56; Megválaszolva: 2012. december 15., 12:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési probléma, reflux
Hasi és egyéb panaszok
Tisztelt Dr úr! ojan kérdésel fordulok önhöz hogy vissza vissza térö problémám hogy ojan has fájás jön rám hogy egyszere érzek sok mindent.Pl:...
Köldök körüli fájdalom
Kedves Doktor Úr! Emésztési problémáim évekkel ezelőtt kezdődtek. Minden vizsgálat készült a tükrözéseken keresztül, az allergia és...
Hasi fajdalom
Tisztelt doktor Úr! Kedden írtam Önnek felhasi panaszaim miatt, melyek újra és újra elő jönnek. Gyakorlatilag nem tudják megmondani hogy mitől...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt doktor Úr! Ismételten a segítségét szeretném kérni! Pár hónapja írtam Önnek hasonló témában. Akkor nagynezen hosszú diétázas után...