mellkasi fajdalom

En 169 cm magas vagyok, es 85 kg. A hasam kicsit nagyobb a kelletenel, sajnos imadok enni csak a hasamra huzodig es nem vagyok egy nagydarab. Egeszsegtelen eletmodod elek. Eddig nem igazan volt ezzel problemam. Szeretem az eroset, a fuszeres eteleket. Sokszor, (szinte mindig) jol lakva fekszem le, es legtobbszor utanna jelentkeznek ezek a problemak, van ugy, hogy ejszaka erre kelek mikor az egesz mellkasom elkezd fajni de csak a mellkas, sehol mashol nem tapasztaltam fajdalmat de a mellemet mindha egy satuban szoritanank ugy kb 3 percig, olyankor vagy hasra fordulok vagy felallok vizet iszok, neha meg utogetem is de igen nagyokat, es azutan szep lassan elmulik napokig vagy hetekig megszunik, vagyis ritkan fordul elo. Most pl.4 napja tortent utoljara, elotte 1 hete. Gyomor sav tultengesem is van, bar amiota sok vizet iszok azota nem surun. Napi 8-10 szal cigarettat szivok. Van ugy hogy a szivem korul erzek nagyon enyhe, majd neha erosebb ugynevezett kissebb nyomast, na de az tenyleg ritka. Nem faj a fejem es hat igazabol ezen probleman kivul semmi bajom nincs. elore is koszonom a valaszt.

Dr. Árki Ildikó válasza étkezést követő mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező!

A mellkasi panaszoknak több oka is lehet.

Kardiológiai vizsgálattal meg kell állapítani, hogy szív eredetű oka van-e a panaszoknak.

Amennyiben nincs szív eredetű ok, sok esetben reflux betegségre derül fény a panaszok hátterében. A reflux a savas gyomortartalom nyelőcsőbe való feljutása, amely kifejezettebb étkezés utáni fekvő helyzetben.Életmód változtatás (késői étkezés, fűszeres ételek, kávé, tea, csokoládé, dohányzás kerülése) és gyógyszeres kezelés szükséges.

Kérdés: 2012. december 09., 18:48 ;Megválaszolva: 2012. december 11., 18:18
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vakbélműtét után
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember végén operálták meg a 13éves lányomat vakbélgyulladásra. (hasi fájdalom és uh alapján) ,kezdődő hashartya...
Hasnyálmirigy, epehólyag műtét
Tisztelt Doktor úr! 2 hete írtam Önnek Lipáz érték enyhe emelkedése, gyomorfájás étkezés megkezdése után.. Ön akkor azt mondta, gyomor-bélhurut...
Lófarok szindróma?
Tisztelt doktor! Az utóbbi 6 évben buszsofőrként dolgoztam és az utóbbi években (különösen hosszú műszakok után) sok ülés hatására...
Pajzsmirigy alulműködés
Jelenleg 26 hetes terhes vagyok, eddig semmilyen probléma nem volt a pajzsmirigyemmel, utoljára aug. 18-án vizsgálták. A mostani vizsgálat eredménye ez...
Laktulóz kilégzési teszt eredménye
Tisztelt Doktor úr! Voltam laktulóz kilégzési teszten és a következő lett az eredmény. 0. perc: 1, 20. perc: 3, 40. perc: 2, 60. perc: 2, 80. perc: 5...