Gyomortájéki fájdalom

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Pár hete egyik napról a másikra arra ébredtem, hogy hányinger, émelygés, enyhe gyomortájéki fájdalom gyötör.1 hétig folyamatosan ezt éreztem, de hányni nem tudtam, akár ettem, akár nem.Pár nap múlva enyhült, elmentem a háziorvosomhoz, aki azt állapította" meg hogy "helytelenül étkezem", és Dyspepsia.zimpaxot, b6 vitamint és normafloret írt fel.a hányinger és az émelygés elmúlt, ritkán egy héten egyszer kétszer még előjön, így hogy lemondtam a szénsavas üdítőkről, energiaitalról (helyette tea) és több gyümölcsöt eszek.viszont dohányzom, egy nap 4-5 szál, és az alacsony vérnyomásom, pulzusom miatt azt javasolták egy kis adag kávé egy nap nem árthat.ezt ittam éhgyomorra, (felkelés után nem bírok enni, legalább 2-3óráig nem is vagyok éhes) majd rá elszívtam egy cigarettát, félóra múlva émelygés, fejfájás és a bordáim alatt közvetlen középen fájni kezdett, érzékenyebb ha ott megnyomom.elég egyoldalúan táplálkozom, hús és péktermékek teszik ki a java részét az étkezéseimnek bármilyen formában. Min kellene még változtatnom, amitől ez a 2-3 naponta fellépő gyomorfájdalom/nyomás elmúlhat? a sok savas étel és ital biztosan (bár nem tudom pontosan) közrejátszott ennek kialakulásában, valamint nem tudom mennyire befolyásolhatta a dolgot, hogy év elején egy fogyókúra alatt 2 hónapon belül 15 kg-ot fogytam, és elég sokat stresszeltem aminek pszichiátriai következményei lettek, amelyeket gyógyszeresen kezeltek múlt évben. Javaslatát előre is köszönöm

Dr. Plósz János válasza gyomortájéki fájdalom témában

Az alacsony vérnyomás emelésére a fokozott folyadékbevitel a leginkább alkalmas. Mindenképp érdemes a reggelit bevezetni az életmódba (eleinte enni akkor is, ha nem éhes, 1-2 héten belül már az lesz) . Éhgyomorra kávé és a dohányzás plusz a stressz az emberek jelentős részénél okoz gyomorpanaszokat. Szóval: reggelizzen, hagyja abba a dohányzást, mozogjon rendszeresen (a stressz így jól kezelhető) .

Kérdés: 2012. december 07., 20:08; Megválaszolva: 2012. december 09., 18:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorpanasz
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több hónapja vissza-visszatérő gyomorpanasszal küzdők. Valahányszor nehezebb, zsirosabb, kisebb mennyiségű ételt...
Gyomortájéki fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Pár hete kezdett fájni az egész hasam, de nem tudtam beazonosítani. Aztán egyszer csak elmúlt, majd pár napra rá chilis bab...
gyomortáji fájdalom
Tisztelt doktorúr (nő)! Már kis mennyiségű étel (1-2 szelet kenyér üres gyomorra történő) elfogyasztása után is gyomortájékon a bal alsó...
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...