Hasfájássomra milyen kivizsgálást javasol még?

Kedves Doktornő/Úr! 25éves egyetemista lány vagyok.Kb egy hónapja hasfájás gyötör jobb oldalon, a köldök irányában, jobbra kb 4ujjnyira. A fájás tompa, nem állandó, főleg mozgás alkalmával érezhető, de előfordul nyugalmi helyzetben is. Ez a fájdalom jelentkezik a hátamon, a hasi fájdalommal egyvonalban, illetve egészen a medencecsont irányában.Fekvő helyzetben nyomás hatására nem érzek semmilyen fájdalmat sehol. Az étkezésem normális, hányás, hasmenés, láz nem fordult elő. A székletem mindennapos, igaz az utóbbi egy hétben talán kicsit nehezebb a dolog, de nem véres.Vér és vizeletvizsgálaton voltam, az eredmények teljesen jók, illetve a hasi ultrahangon se találtak semmilyen elváltozást.Nőgyógyászati vizsgálaton is voltam, ott is teljesen rendben találtak mindent.Gasztroenterológuhoz még nemtudtam elmenni, mert nagy a várakozási idő. Maga szerint mitől jelentkezhetnek ezek a tünetek és milyen vizsgálatokat javasol?

Dr. Szigeti Nóra válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A gasztroenterológiai eredeten kívül érdemes lenne a mozgásszervi eredetet is kizárni, mivel a panaszokat mozgás is provokálja. Gasztroenterológiai szempontból - ha nem szűnnek a panaszai - gyomor és béltükrözés is szóbajön, de ezek szükségességét fizikális vizsgálat után lehet megítélni.

Kérdés: 2012. november 26., 22:13; Megválaszolva: 2012. november 28., 18:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi és egyéb panaszok
Tisztelt Dr úr! ojan kérdésel fordulok önhöz hogy vissza vissza térö problémám hogy ojan has fájás jön rám hogy egyszere érzek sok mindent.Pl:...
Köldök körüli fájdalom
Kedves Doktor Úr! Emésztési problémáim évekkel ezelőtt kezdődtek. Minden vizsgálat készült a tükrözéseken keresztül, az allergia és...
Hasi fajdalom
Tisztelt doktor Úr! Kedden írtam Önnek felhasi panaszaim miatt, melyek újra és újra elő jönnek. Gyakorlatilag nem tudják megmondani hogy mitől...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt doktor Úr! Ismételten a segítségét szeretném kérni! Pár hónapja írtam Önnek hasonló témában. Akkor nagynezen hosszú diétázas után...
Akut Hasnyálmirigy
Üdvözlet! A kérdés eléggé összetett, a diagnozisok közül nem tudom melyik igaz. Sokat szenvedek má 20 éve a fájdalomtol ami hirtelen, mindig...