Szedjem-e a ezt a gyógyszert?

Tisztelt dokornő/úr! Elég összetett és hosszú történetű a problémám, ezért megpróbálok röviden fogalmazni. Gyakori hányinger, étvágytalanság néha gyomorégés és ehhez hasonló panaszaim kezdődtek pár éve, de kivizsgálásra csak kb 4-5 hónapja került sor. Akkor gyomortükrözéssel és PH-méréssel megállapították, hogy reflux és gastritis okozzák a problémát valószínűleg. Pantoprazolt, B6 Vitamint, Gavison írt fel/ajánlott az orvos, ezeket szedem is, némiképp javult a probléma, bár meg nem szűnt. A kérdésem viszont csak részben érinti ezt. Közben ugye a kamaszkorba léptem, elég durván kijöttek rajtam a mitteszerek, pattanások. Eleinte nem kezeltem őket rendesen, viszont egy ideje nagyon nagy figyelmet szentelek ennek problémának. Többször jártam több bőrgyógyásznál, egyikük felírta a sotret nevű gyógyszert, mivel a külső kezelések nem igazán használtak. Kb. 4 napig szedtem a sotretet, de meglepően azalatt is kevesebb lett az akném, viszont a gyomorpanaszaim erősödtek, amit furcsálltam mivel tudomásom szerint nincs köze a sotretnek az emésztőrendszerhez. Egy egyébként is stresszes, idegeskedős időszakban szedtem, ezért gondoltam lehet, hogy amiatt erősödtek a panaszok. Ezután megpróbálta mégegyszer szedni, viszont emlékeim szerint akkor is ezt tapasztaltam. Közben eltelt egy kis idő viszont az aknéim nem múltak el, elmentem egy magánrendelésre, ahol nagyon kedvesen meghalgatott a doktor úr. Ő azt mondta, hogy nem igazán lehet köze ennek hozzá, ezért felírta az Isotretinoin-ratiopharm kapszulát, aminek ugye ugyanaz a hatóanyaga. Tehát a kérdésem az lenne, hogy lehet-e bármilyen köze az adott gyógyszernek, hatóanyagnak a gyomorpanaszokhoz, egyáltalán a gyomorhoz? Mivel tudomáson szerint teljesen más a célterülete. Azért vagyok bizonytalan a dologban mivel évek óta megvan ez a betegségem, és azóta társultak hozzá pszichés problémák, így elképzelhető, hogy csak beképzeltem, hogy rosszabbul érzem magam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztési panaszok, akne témában

Az isotretinonin leírásában valóban nem szerepel gyomorpanasz mellékhatásként (bár gyulladásos bélbetegséget már észleltek a kezelés mellett) . Véleményem szerint elkezdheti szedni, étkezzen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, és ha mégis újra jelentkeznek a gyomorpanaszok, hagyja ki a gyógyszer szedését.

Kérdés: 2012. november 25., 20:54; Megválaszolva: 2012. november 26., 16:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasnyálmirigy laborértékek
Gyomorhurut, fennálló gyulladás?...
Visszamaradt gyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban írtam Önnek gyomorhurutra utaló panaszok miatt. November közepén étkezési kihágás (csípős ételek, alkohol)...
Folyamatos székelési inger
Tisztelt Dr. Plósz János! Lassan fél, háromnegyed éve kezdődött az emésztőrendszeri problémám amit akkor úgyan itt feltettem kérdésként:...