Laktózérzékenység

Kedves Doktor Úr/ Doktornő! A vőlegényem esetében felmerült a laktózérzékenység lehetősége. A diétát betartva azt tapasztalja, hogy a tünetei enyhülnek. Az interneten azt olvastam, hogy ha kitapasztaljuk azt a laktózmennyiséget, amit még képes lebontani a szervezet, és így nem okoz hasmenéses tüneteket, akkor fogyasztható valamennyi tejtermék. A kérdésem az, hogy ez hosszú távon nem okozhat-e károsodást (arra gondolok, hogy mondjuk mindennap eszik két szelet sajtot, ami nem okoz panaszokat, de tönkreteszi a bélrendszert)? Segítségüket előre is köszönöm. Üdvözlettel, Lívia

Dr. Szigeti Nóra válasza laktózérzékenység témában

Kedves Kérdező!

Átmeneti teljes laktózelhagyás után megkísérelhető a lassú, fokozatos terhelés, és így kitapasztalható a még fogyasztható mennyiség.

Kérdés: 2012. november 20., 19:35; Megválaszolva: 2012. november 23., 09:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktózintolerancia: orvosi igazolás...
Tisztelt Doktor Úr! Problémáimmal az elmúlt hónapban gasztroenterológus szakorvoshoz fordultam. A szakorvos laborvizsgálatokra küldött. A mostani...
Tejtermékek fogyasztása...
Tejcukor érzékeny vagyok. Kérdés: Ha például a felvágottra az van Írva, hogy Allergén információ: Szóját vagy glutént tartalmaz. Akkor az úgy...
Bérecs csepp
Tejcukor érzékeny vagyok és így lehet szednem a béres c vitamint? laktózt tartalmaz, plusz fém allergiám is van, a bizsukat nem bírom, ezüst aranyat...
Gyógyszer laktóz intoleranciára
Kedves WebOrvos! Egy családtagomnál januárban laktóz intoleranciát állapítottak meg, javasolták neki a laktózmentes diétát, de gyógyszert nem...
Kreatin-Kináz
27 éves vagyok. Alapbetegségeim: Asztma, allergia (pollen) , Hyperprolactinameia. Szedett gyógyszerek: Lendin 20 mg, Bromocriptin 2.5 mg és...