Hasmenés - epeműtét után

Tisztelt doktor úr! Júliusban műtöttek epekővel. Előtte és azóta is gyakori reggeli-délelőtti sárgás, maró hasmenésem van. Nem étkezem zsírosan-fűszeresen. 2 éve csináltak vastagbéltükrözést, ahol a gyulladásos bélbetegségeket kizárták. Lisztérzékenység, tejcukor-érzékenység és egyéb táplálékallergiára vonatkozó vizsgálatok is negatívok lettek. Ami biztos, hogy refluxom van, de úgy tudom, annak nem kellene ilyen panaszokat okoznia. A panaszaim amúgy Duspatalin szedésére némileg enyhültek, de ahogy abbahagytam a gyógyszert, újra előjöttek. Kérdésem, hogy okozhat-e az epe-műtét ilyen jellegű panaszokat ennyi idő múlva, ill. mit lehet tenni? Köszönöm a választ előre is!

Dr. Plósz János válasza epehólyag eltávolítás témában

Leírása alapján a panasz már műtét előtt is megvolt, így én nem az epehólyag-eltávolítás következményének tartanám a panaszt (bár a lazább székürítés, hasmenés nem ritka epeműtét után) . A panasz irritabilis bél szindróma hasmenéses formájának is megfelelhet. A Duspatalin szedése mellett javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata javasolt.

Kérdés: 2012. november 19., 09:16 ;Megválaszolva: 2012. november 25., 09:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés
Teszt kérdése
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdést küldtem Önnek, melyre ezt a választ adta: sürgetően nem szükséges a vizsgálat, de a családi terheltség...