nagyapámról

üdvözlöm! Hosszú történet az enyém, de kérem segitsen! A nagyapám 90 éves, egészségesnek mondanám, mert eddig semmi problémája nem volt, soha nem szedett gyógyszert sem.Néha éjszaka bepisilt, nagyon ritkán, ezért elvittem betétet iratni a dunaújvárosi kórházba, urológiára, ahol úgy megvizsgálták, hogy begyulladt az egyik herétje, amit aztán ki is operáltak.Hazaengedték, ment a hasa, nagyon.Öt napig igy ment, mindenre gondoltunk, csak "kórházi fertőzésre" nem. A háziorvos bevitette a kórházba a fertőzőre, 5 napja bennt van, nem javult, sőt romlott.Elmondhatatlanul gorombák vele a nővérek, hozzáteszem velem is, most már le is van kötözve, mert állitólag zavarodott. Az orvos szertint olyan bélfertőzése van, ami toxikus anyagot termel, és ez okozhat az agyban zavart.Igaz-e ez? Sajnos nem tudom a latin nevét a betegségnek.Csak azt hajtogatják, hogy mit akarunk, hiszen 90 éves.Ismétlem, semmi baja nem volt, egyedül fürdött, járt kelt.Ön szerint van -e remény arra, hogy egy 90 éves ember felgyógyuljon ilyen betegségből? Vagy ha rövid időn belül tudna ajánlani olyan kórházat ahol a semminél többet tudnak segiteni a papámon, és nem irják le rögtön a kora miatt. Azt még elszeretném mondani, hogy imádom a nagyapámat, és mindent megszeretnék tenni érte! Előre is nagyon szépen köszönöm! éva

Dr. Plósz János válasza bélfertőzés és zavartság témában

Igen, meggyógyulhat belőle, megfelelő terápia mellett. Sajnos a lefolyás elég általános, ha jól sejtem clostridium difficile fertőzése lehet (ez általában antibiotikum szedés szövődménye) . Az idős betegek az esetek nagyrészében zavarttá válnak az idegen körülmények között, ezt nagyon megnehezíti a helyzetet. De ahogy írtam, megfelelő terápia mellett meggyógyulhat.

Kérdés: 2012. november 17., 15:04; Megválaszolva: 2012. november 19., 06:08
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz
4 napja tartó hasmenés
Lehet a penésztől problémám?
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Ma este ahogy szendvicset csináltam magamnak megnéztem a kenyeremen a lejárati dátumot. Mivel 1 hétig meg jónak...
Alhasi panaszok és rossz székeles
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát az előző kérdésemre. Szedtem útifűmaghéj kivonatot, ettem zabot reggelire, de semmi sem változott....