helicobacter

Tisztelt íDoktornő/Úr! Feleségemnél helicobacter fertőzést mutattak ki a nyáron, 1 hétig gyógyszeres kezelése is volt. A kontroll fújáson sajnos ismét pozitív eredménye lett, de azt mondták, ha nem okoz gondot, akkor nem kell több gyógyszert szednie. Ez valóban így van, mert olvastam már azt is, hogy mindenképp ki kell kezelni? Találtak még nála a torok minta leleten straphylococcus aureust. Erre nem kapott semmit. Ez mennyire veszélyes, ill. kell (ene) -e ezt kezeltetni? Köszönettel: László

Dr. Szigeti Nóra válasza H.pylori fertözés témában

Kedves Kérdező!

A Helicobacter pylorit csak bizonyos betegségek (pl. fekélybetegség) fennállása esetén kell kezelni. A torokban lévő kórokozót is csak panaszok esetén.

Kérdés: 2012. november 16., 07:33 ;Megválaszolva: 2012. november 16., 16:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Milgamma okozhat-e menstruáció...
Jó napot! Segítséget szeretnék kérni. 3 hete szedek Milgammát, napi 3 tablettát kézfájdalomra. Mindig pontosan jött meg a menstruációm, ebben a...
érzészavar
Nagy mennyiségű széklet
Tisztelt Doktor Úr! Október végén tüdőgyulladást kaptam, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot írtak fel. Már az első szem bevétele után...
Gyakori megfázás/fertőzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémakör amiről kérdezni szeretnék, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakrabban vagyok megfázva, és egyre lassabban...
érzészavar
Tisztelt webdoktor! Tegnap felvázoltam a problémámat (lófarok-szindróma gyanúja,nyeregérzés-zavar,merevedési problémák,porckorongsérv,visszatérő...