Colitis ulcerosa

Tisztelt dokrotúr/nő! Nemrég állípították meg, hogy colitisem van. Összel kezdődtek a panaszok, hasfájás, hasmenés, nyákos széklet. Azóta diétázom és egyre jobban vagyok. A nyákos széklet már eltűnt napi 1x rendes állagú. Ritkán még előfordul, hogy szélgörcsöm van ha valamit eszek. A kérdésem először is az lenne, hogy feltétlen szükséges a gyógyszeres terápia ennél a betegségnél? Most csak protexint szedek napi 2x néha buszkopánt ha szélgörcsöm van de egyébb gyógyszert nem és még is egyre jobban vagyok. Nemrégiben akartak végezni rajtam colonoskópiát, de több más orvos is azt mondta, hogy az esetemben egyértelmű a diagnózis és nem idnokolt a beavatkozás. Ön erről mit gonol? Végül még az érdekelne, hogy szabad-e hosszabb (20órás) buszútra külföldre utazni ezzel a betegséggel ha tünetmentes időszakom van? Azért is kérdezem mert jövő szeptemberben mennénk és úgy tudom ősszel nagyobb az esély arra, hogy a colitis ismét előjön.

Dr. Szigeti Nóra válasza colitis ulcerosa témában

Kedves Kérdező!

A colitis ulcerosa diagnózis vastagbéltükrözésen és szövettani vizsgálaton alapul és állandó kezelést igényel. Panaszmentes időszakban teljes élet élhető.

Kérdés: 2012. november 13., 14:13; Megválaszolva: 2012. november 15., 22:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Proctitis Ulcerosa, végbélrák
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Nyalkas szeklet
Tiszelt Foorvos Ur! 32 eves gondozott colitis (proctitis) ulcerosas beteg vagyok. Az utobbi par napban kinaradt a Pentasa vegbel kup hasznalatom. Mai...
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a...
IBD, Imuran - tömegsport rendezvény...
Kedves Doktor Úr! 41 éves vagyok, colitis ulcerosa betegségre Imurant szedek, napi 100 mg adagban, 60 kg-os testsúlyhoz. Az Imuran szedése óta teljesen...