Székrekedés, véres széklet

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 1-2 hónapja nagyon erős székrekedésem volt, mely azóta jelentősen javult. Esténként áztatok be aszalt szilvát, mely hatására ugyan még fennáll a probléma, de már nem jelent akkora gondot. A székrekedést néha élénk piros, véres széklet, és a végbélnél kisebb szúró fájdalom is kíséri. Az utóbbi néhány napban elkezdtem nagyobb hangsúlyt fektetni az étkezési szokásaim átalakítására és a mozgásra, hiszen korábban ezeket elhanyagoltam. Érdeklődnék, hogy mindezek mellett érdemes lenne-e orvoshoz fordulnom, vagy várjak-e kicsit, hogy ezek hatására csillapodnak a tünetek?

Dr. Szigeti Nóra válasza székrekedés témában

Kedves Kérdező!

Panaszait feltehetőleg végbéltáji berepedés vagy aranyér okozza, visszatérő esetén mindenképpen forduljon orvoshoz.

Kérdés: 2012. november 12., 13:57 ;Megválaszolva: 2012. november 14., 17:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Futás és székrekedés
Üdvözletem! Tanácstalanságom okán szeretnék Önökhöz fordulni és segítséget kérni.Problémám a következő.46 éves vagyok,115 kg testsúllyal és...
Székrekedés
Tisztelt Doktor úr! 28 éves férfi vagyok és körülbelül két hónapja költöztem Ausztriába és az elmúlt 2-4 hétben tapasztaltam szorulásos...
Anus visszazár
Tisztelt Doktor úr! Gyakran nincs ingerem. Ülőmunkát végzek és sok stressz ér. Ha ráülök a wcre, nagyon erőlködöm, kijön egy kis adag, de...
Mi bajom, mennyire ijedjek meg?
Tisztelt Doktor úr! Hetente 1 szer szokott székletem lenni. Most már 10 napja nem volt csak ma reggel egy kicsi. Aggódom, mi bajom lehet?...
Emésztési probléma
Tisztelt Doktor Úr! Tegnapi napon kértem tanácsot, székrekedésem és lassú bélmozgásom van. Ajánlani tetszett a Moxalole port. Kérdésem, hogy...